Hovudside

Jord Mold eller Sopp på Potteplanter

by Walther

Den beste måten å hindre jord mugg og soppvekst på potteplanter er å gi plantene best mulig vekstforhold, som sunne planter kan bedre avverge infeksjoner. Sunne vekstforhold begynne med å gi anlegget en beholder med god drenering.

Vilkår


Over vanning fører til mange vanlige plantesykdommer og problemer. Ifølge Iowa State University Extension, "vannmettet inneholder ikke nok luft til røttene for å puste, slik at de er for svake til å bekjempe sopp."

Saprophytic Fungus


Ikke alle vekster er skadelig. En hvit eller gul mugg-lignende vekst kan indikere saprophytic jord sopp, en som vokser på dødt plantemateriale.

Grey Mold


Grå mugg (Botrytis cinerea) presenterer som vann-spot-lesjoner og en grå sopp på berørte plantemateriale. Fjerne smittet løvverk umiddelbart.

Root Rot eller Crown Rot


Rot råtne eller krone råte er ofte synlige først som wilt av bladverket; bladene av berørte potteplante kan gul eller blir brune, bemerker North Dakota State University Extension Service. Forlengelses lister "arter av Fusarium, Rhizoctonia, Phytophthora, Verticillium, Sclerotium og Pythium" blant årsakene til soppinfeksjoner av potteplanter.