Hovudside

Hvordan ta vare på laken

by Walther

Ingenting er mer forfriskende enn å klatre i seng etter en lang dag og opplever skarpheten i rene sengetøyet. Hvis du ønsker å holde sengetøyet mykt og lukter godt i årene som kommer, må du ta vare på dem riktig.

Bruksanvisning


•  Skill hvite sengetøyet fra hvite sengetøyet før hvitvasking i separate belastninger. Dine sengetøy vil vare lenger hvis vaskes alene i stedet for med klær eller håndklær.

•  Vask hvite sengetøyet i varmt vann med vanlig eller et mildt rengjøringsmiddel på en skånsom vask. Legg flytende tøymykner, og hvis du vil at din ark for å forbli lys, legge til oksygen-basert blekemiddel eller hvit eddik (klorbaserte blekemidler kan slå hvite laken gule over tid).

•  Vask farget sengetøy i kaldt vann med vanlig eller et mildt rengjøringsmiddel på en skånsom vask. Legg flytende tøymykner men utelate blekemiddel med mindre det er en oksygen-basert blekemiddel spesielt utviklet for fargede tekstiler.

•  Linje tørr eller henge montert fargede og hvite sengetøyet for å bevare den elastiske (du kan linje tørke hele arket satt hvis du foretrekker det) eller sette i tørketrommelen med en tørketrommel ark og enten en tørketrommel ball eller rene tennisballer på lav varme innstillingen . Ballene vil bidra til å forhindre sengetøyet fra å bli viklet sammen og bidra til å eliminere rynker.

•  Fjern sengetøy fra tørketrommelen og kaste eller sette tilbake på sengen. Hvis lagring, plassere i et lintøyskap som har nok plass til å huse hver lakenet ligger i separate hauger. Luft skal kunne sirkulere mellom arkene, og hjelper dem forbli frisk inntil neste gangs bruk.

Tips og advarsler


  • Tørking hvite sengetøyet i solskinnet vil fungere som en naturlig blekemiddel og vil bidra til å drepe eventuelle bakterier.
  • Hvis line-tørking sengetøy ute i solskinnet, pass deg for fugler som flyr overhead eller plutselige dusjer som vil tvinge deg til å rewash arkene. Også, hvis det er en vindfull dag, kunne uønsket skitt og rusk Mar din rene laken, og det kan være best å tørke dem innendørs.