Hovudside

Hvordan å høste laurbærblad

by Walther

Hvordan å høste laurbærblad

En olivengrønn og bitter urt, blad av den søte bay anlegg (Laurus nobilis) er en gammel krydder urt som har en fremtredende rolle i gresk mytologi, så vel som i dagens kjøkken hager. Dette hardfør flerårig busk er en all-season plante som beveger seg fra fallet hagen til vinteren vinduskarmen uten traume når holdt små, i en solid pott eller container. Laurbærblad miste mye av sin styrke innen en uke eller to for innhøsting, så holde den lille bukt busk nær kjøkkenet å gi deg enkel tilgang når du trenger et blad eller to for å slippe inn i potten.

Bruksanvisning


•  Vent på en solfylt morgen etter at duggen har tørket, når anlegget er i en utendørs hage eller i en container på en terrasse eller balkong. Våte laurbærblad er fine når de går rett inn i en oppskrift, men kan mugne hvis lagret mens fuktig.

•  Clip eldre laurbærblad først. Disse bladene er vanligvis større, mer besk og funnet nær bunnen av en plante treaktig stammen. Bruk en skarp saks eller sakser, eller fingertuppene, for å kutte bladene.

•  Bruk friske laurbærblad umiddelbart etter høsting for mer pungency. Ved høsting av et stort antall blader på en gang til tørking og lagring, samle hele stammer med blader intakt.

•  Bundle laurbærblad stilkene i buketter bundet på woody base med hyssing. Henge bunter med stammen ender opp i en tørr, varm og godt ventilert område, for eksempel et loft, hall skapet eller et hjørne på kjøkkenet.

•  Hold tørkelaurbærblad bunter unna fuktighet og direkte sollys. Butikk høstet, tørket laurbærblad i lufttette beholdere.

Tips og advarsler


  • Motstå trangen til å høste dine laurbærblad i løpet av sitt første år. Ditt andre år treet vil produsere mer bitter og svært flavored blader.
  • Ikke forveksle søt bukt laurbær med California bay laurbær, også kjent som Oregon myrt, en innfødt tre med blader som har mye sterkere smak.
  • Selv klassifisert som en hardfør staude, vil den søte bay planten ofte dør i langvarig frysing vind. Plassere anlegget i en stor gryte og bringe den innendørs på senhøsten hvis du bor i et kaldt vær området.
  • Be alltid om søte bay laurbær når du kjøper start planter. Andre laurbær kan inneholde giftstoffer som gjør dem uspiselige.