Hovudside

Hva er fordelene ved å bruke en Plant gjødsel?

by Walther

Hva er fordelene ved å bruke en Plant gjødsel?

Gjødsel inneholder alt fra organisk materiale som gjødsel og råtnet papir til kjemiske løsninger som inneholder nitrogen og kalium. Det brukes til å gi ytterligere næring til voksende planter. Gartnere bruker gjødsel gjennom hele året på alle slags planter. Fordelen er blant annet lengre, mer livskraftige vekstperioder i planter som grønnsaker, frukt og blomster. Men noen fordeler av gjødsel avhenge av type og mengde anvendt.

Flere Avlinger


Fordi gjødsel inneholder mange av de stoffene plantene trenger for å vokse, kan dette bidra til å produsere flere avlinger. På et industrielt nivå, betyr dette en mer lønnsom avkastning på avlingene som poteter og epler per kvadratkilometer, mens for hjem gartnere det betyr rett og slett en mer pålitelig, større hale av frukt og grønnsaker. Blomster som roser kan oppleve mer holdbare blomster når befruktet tidlig med hestemøkk. Slow-release granulert gjødsel har også næringsstoffer til planten over lang tid før det trenger inn i jorden.

Nutrient Replacement


Noen områder inneholder dårligere kvalitet jord enn andre. Sandholdig jord, for eksempel, ikke kan ha for mye organisk materiale på hvilke planter kan mate. Gjødsel gjør at gartnere å legge til eller erstatte næringsstoffene i jorda der det er nødvendig. Hestemøkk og kompost lagt til sandholdig jord øke mengden av næringsstoffer og hjelpe jorda beholde mer fuktighet i stedet for drenering for fort. Lav-næringsjord kan kreve regelmessig forbedring med kunstgjødsel for å gjøre det egnet for plantevekst.

Økologiske fordeler


Kompost og organisk gjødsel inneholde et større spekter av næringsstoffer enn de fleste kunstgjødsel, ifølge Washington State University Extension. Organisk gjødsel og råtnet materialet har en tendens til å slippe disse næringsstoffene over en lang periode, noe som betyr at du kan forbedre den generelle kvaliteten på jorda i mange år. Ved hjelp av organisk materiale kan også bidra til å bringe alkaliske eller sure jordsmonn til en mer nøytral pH som passer et større utvalg av planter.

Uorganisk gjødsel


Kunstgjødsel finnes vanligvis i flytende eller pelletsformer og er lett å påføre. Du kan også bruke kunstgjødsel for å legge til spesifikke næringsstoffer. For eksempel, hvis din jord er lav i kalium, kan du inkludere fosfor gjødsel. Generell uorganisk gjødsel inneholder tre av de viktigste stoffene som kreves for friske planter - kalium, nitrogen og fosfor. Denne type gjødsel tilbyr planter lett-å-bruke mat, noe som gjør det nyttig hvis du trenger å raskt mate en sviktende plante eller gi plantene en vekst boost.