Hovudside

Hvordan Winterize Foxtail Ferns

by Walther

Den revehale bregne har delikat, fjærlett utseende løvverk, en egenskap forbundet med bregner, men anlegget er ikke en bregne i det hele tatt. Den revehale bregne tilhører liljefamilien, selv om tilkoblingen er ikke en åpenbar ett. Pen, lav voksende planter, Foxtail bregner er mer tolerant for omsorgssvikt enn de fleste sanne bregner, som står for sin popularitet, både inne og ute. Hardy i USDA sonene 9 til 12, kan dette eviggrønn staude gjenopprette fra eksponering for lys frost, men å sikre bregne overlevelse, bør det treffes tiltak for å beskytte de skjøre røttene fra virkningene av vintervær.

Bruksanvisning


•  Trim bregne før ankomsten av den første frosten. Fjern eventuell misfarget løvverk eller skadet stammer med et par skarpe beskjæringssakser.

•  Hell to liter vann rundt bunnen av bregne. Ikke fukt løvverk - bare den omkringliggende jord. Gi hver fern 1 liter vann hver fjerde uke i løpet av vinteren. Vann bregner under midt på dagen, når været er varmest. Ikke tilsett vann hvis temperaturen er under 40 grader Fahrenheit.

•  Spre en 2-tommers lag av bioklipp materiale rundt bregne å isolere rotsystemet. Bruke halm, strimlet blader, furubark, eviggrønne grener eller en kombinasjon av løs, organisk materiale for mulch. Sørg for å holde mulch minst 2 inches bort fra bunnen av bregne. Ta av bioklipp materialet en gang all fare for frost er over.

•  Cover revehale bregner med lyse tepper eller tarps hvis snøen er i prognosen, eller hvis de natt temperatur forventes å falle under frysepunktet. Fjerne gulvbelegg når varmere vær returnerer.

•  Løft bregner fra jorda for å beskytte dem i klima som er kjent for tøffe vinterforhold. Bruk en hage gaffel for å lage en omkrets av løs jord 6-8 inches unna bunnen av anlegget. Skyv tindene av gaffelen under røttene av anlegget og lirke den fra jorda. Plasser bregne i en stor planter fylt med kommersielle plantejord og flytte det innendørs for varigheten av vinteren.