Hovudside

Hvordan Kontroller Spenning i stikkontakter

by Walther

Mens i midten av å lage middag, plugger du i et kjøkken apparatet og slå den på. Ingenting skjer. Rådvill, sjekk at du kan være sikker på at støpselet er satt helt inn i stikkontakten, og deretter du snur apparatets bryteren av og deretter på igjen. Likevel, det er ingen respons. Er det et problem i ditt strømuttak? For noen få dollar, kan du finne ut raskt og enkelt. Alt du trenger å gjøre er å bruke en enhet som kan sjekke spenningen i stikkontaktene.

Bruksanvisning


•  Sett multimeter til AC (vekselstrøm) spenning som er nærmest til mengden av spenning man forsøker å måle. For eksempel standard husholdnings plugger produsere en strøm innenfor et område på 110 til 120 volt. AC-innstillingen kan bli merket i en hvilken som helst av de følgende måter: VAC, AC V eller V under en bølgelinje.

•  Grip den isolerte del av hver av de to probene er festet til multimeter. Sett en av sondene i én terminal av stikkontakten, og den andre sonde inn i den andre terminalen på uttaket.

•  Kontroller multimeter er digital eller analog skjerm for å lese spenningen som blir målt fra åpningen. På en vanlig jordet støpsel, bør lesing registrere mellom 108-121 volt.

•  Fjern forsiktig sondene fra terminalene på stikkontakten. Ikke la sondene røre noe eller hverandre. Hvis målingen er høyere eller lavere enn den ovennevnte område, bør du rådføre deg med en profesjonell elektriker for å finne ut hva de skal gjøre videre.

Tips og advarsler


  • En to-leder volt tester eller en pluggtester kan brukes til å teste spenning, men et multimeter vil gi de mest nøyaktige resultater ved testing.
  • Hvis du føler deg ukomfortabel å jobbe med levende elektrisitet, må du ikke fortsette. Spør noen som er kunnskapsrike og erfarne på dette feltet for å hjelpe deg.
  • Aldri berøre metall tips på multimeter sonder ved testing.