Hovudside

Life Cycle av Bottle Brush Plant

by Walther

Life Cycle av Bottle Brush Plant

Bottlebrush eller Callistemon er en liten eviggrønn busk som tilhører Myrtaceae familien. Dette treet er en innfødt plante av Australia. Treet vokser lett i varmt klima med tilstrekkelig fuktighet fra regn eller vanning. Bottlebrush brukes i landskaps å legge til farge og tekstur. Det tiltrekker seg også en rekke fugler og insekter til sine lyse røde blomster.

Vekstforhold


Bottlebrush vil trives i varmt klima, men det tåler en og annen frost eller temperaturer under frysepunktet for en kort tid. I vintermånedene, bør bottlebrush ikke vannes, som vil tillate anlegget til å gå i dvale. Når været varmes i løpet av våren, begynner vanning igjen. Pass på at du plasserer bottlebrush i full sol så det vil produsere friske blomster.

Blomster og frø


Bottlebrush er oppkalt etter formen på piggene av blomster den produserer. Det blomstrer i løpet av våren gjennom sommermånedene. Hver bottlebrush formet pigg er sammensatt av mange separate blomster. Pollen er inneholdt i enden av den lange filament. Frøene er inneholdt i en liten frukt som dannes på stammen. Bottlebrush er uvanlig fordi fruktene tendens til å holde på treet for ett eller flere år før de slipper frøene. Fruktene vil noen ganger åpne og slipper frøene når det er en Brushfire. Hvis du ønsker å vokse bottlebrush fra frø, samle de lukkede frukt og sette dem inn i en papirpose. Når fruktene åpne og frøene søler ut, så frø i godt drenerende jord i løpet av våren.

Forplantning


Mens bottlebrush kan dyrkes fra frø, kan det også formeres med stiklinger. Ta stiklinger fra de sunneste plantene. Funn stammer som er litt eldre, men ikke den eldste eller yngste stengler. Du kan sette stilkene i en bøtte med vann inntil røttene form og deretter plante i jorden, eller plante dem direkte inn i jorden og holde på fuktigheten i jorda inntil stammen er etablert.

Vekst


Bottlebrush Treet har en middels vekst og vil ta flere år før de når sitt fulle potensial på mellom 6 til 15 meter høye. Veksten av treet, avhenger av hvor mye sollys, klima, vann og selv jorda. Bottlebrush trær vil gjøre best i jord som drenerer godt; de kan tåle en moderat mengde salt i jordsmonnet, men for mye salt vil skade eller drepe rottene.

Vedlikehold


For å opprettholde din bottlebrush treet, holder den trimmet og beskjæres slik at den kan legge mer energi i produserende blomster i stedet for nye grener. Beskjæring bør gjøres på den nye veksten, ikke den eldre eksisterende tre nær sentrum av treet. Hvis du beskjære for mye av den nye veksten, men treet kan ikke produsere blomster for en sesong, men på eldre trær, trimming av eldre grener vil tillate det å produsere ny vekst og blomster.