Hovudside

Best Nut Trees til Plant i Nordøst Kansas

by Walther

Best Nut Trees til Plant i Nordøst Kansas

Vellykket vekst av trær avhenger velge de riktige trær for vekstforhold i regionen. De foretrukne trær for nordøst Kansas er de som har kort vekstsesong. Når du velger en mutter treet, ta kontakt med fagfolk i bransjen som lokale tre boards, by skogsarbeidere, fylke og hagebruk skjøtemidler, kommersielle arborister, og forhandlere og barnehager. De beste mutter trær å plante i nordøst Kansas inkluderer pekannøtter, valnøtter og mandler.

Pekannøtter


Pekannøtter (Carya illinoinensis) kan være plantet med suksess i hjemfrukthager av nordøst Kansas. Pecan trær lever lenge, solid og motstandsdyktig mot sykdommer og insekter. Siden breddegraden nordøst Kansas gjør for en kortere vekstsesong, raskere modning nordlige varianter som "Major, '' Peruque, 'og' Colby 'gjør beste her, sa Kansas State Extension horticulturalist Phil Selg, i den 4 mai 2004 , utgave av "Topeka Capital-Journal." Selv om de nordlige varianter produsere tykkere skall og mindre nøtter i forhold til de sørlige varianter, er frukten av en utmerket kvalitet, Selg bemerket i "Negl bedre vei å gå med Nut Tree». Pecan trær er ikke selv pollinerende og trenger en annen rekke med lignende blomst tid for å produsere godt.

Black Walnut


Svart valnøtt (Juglans nigra) er også kalt Svart valnøtt og amerikansk valnøtt og vokser rikelig i nordøst Kansas. Mutteren treet vanligvis vokser som spredte enkelttrær eller i små grupper. Treet blomstrer i begynnelsen av juni i nordområdene i staten og de spiselige nøtter er klar for innhøsting av september eller oktober samme år. Trærne har store taproots og plantet frøplanter overleve veldig godt. De nye trær trenger god ugrasbekjempelse i løpet av sine første år med vekst. Trærne oppnå en moden høyde på 100 til 120 meter. Trevekst kan økes ved beskjæring og stell av etablerte trær.

Mandler


Mandler (Prunus Amygdalus) er innfødt til Kina og Sentral-Asia og vokser best i US Department of Agriculture Plant hardførhet soner 5 til 8. Siden nordøst Kansas faller i sone 5, mandeltrær vokser godt her - forutsatt at de er hardføre sorter. Ifølge "Almond Produksjon Manual," av Warren Micke, mandeltrær trenger en rekke vekstforhold som sommervarmen, vinterkulde og litt regn for å produsere gode avlinger. Mandeltrær er ikke selv pollinerende og trenger en annen rekke i nærheten for beste avling. Mandeltrær er dypt rotfestet og vokser best i dyp, godt drenert jord. Trærne er svært følsomme for våt jord.