Hovudside

Hvordan Trim Ivy som en potteplante

by Walther

Den klassiske eviggrønne blader av eføy (Hedera helix) er populær for bruk som en potteplante. Den lave høyden, men viltvoksende, stammer dingler legge nåde til hjem innredning, men over tid vil de til slutt nå lengder som krever trimming. Redusere stammen lengde med håndbeskjæringssakser eller husholdnings saks er lett dyktig og kan være en proaktiv tiltak gjort hver vår for å sikre eføy forblir en passende størrelse.

Bruksanvisning


•  Unngå beskjæring av eføy potteplante i de korte dager på vinteren. Anlegget bremser naturligvis sin vekst på denne tiden av året, og vil ikke reagere raskt med nye blader og stengler. Men hvis størrelsen på eføy garanterer umiddelbar trimming, forventer lite gjenvekst fra en vinteren beskjæring før de tidligste ukene av våren.

•  Vurdere eføy plante. Avgjøre hvilke stammer er for lang, er blottet for blader, kan være syk eller helt dødt. Noen stammer kan ha ett eller to blader som trenger fjerning på grunn av misfarging eller å være død.

•  Trim døde eller syke stammer med håndbeskjæringssakser eller husholdnings saks ved å klippe stammen 1/4 tomme over et blad eller node, skalert bump eller arr igjen av en gammel blad. Fjerne enkelt bladene på stilkene som nødvendig hvis du ser de er også døde eller plaget med mugg eller et insekt.

•  Reduser lengden av uønsket lange stilker tilbake til 6 inches kortere enn en perfekt lengde. For eksempel kan en stamme være 36 inches lange, og man ønsker å redusere den til 24 inches i lengde. Plan på å gjøre beskjæring kutt på 18 inches, snipping stammen 1/4 tomme over et blad eller node.

•  Skann planten etter den første runden av avskjær. Snu beholderen og se etter balanse og samlet attraktivitet av anlegget. Hvis stilker eller blader forbli som er for lange eller brun, trimme dem som per trinn 1 til 3.

•  Gjødsle lett med en balansert potteplante gjødsel, slik som 10-10-10, til halve dosen per etiketten retninger. Granulat eller flytende gjødsel er akseptabelt. Hvis beskjæring gjøres tidlig på våren, gjødsle på full dose per etiketten retninger.

Tips og advarsler


  • En årlig beskjæring vedlikehold på eføy vintreet ideell gjennomført tidlig på våren, like før anlegget vil naturligvis øke sin vekst. Trimming resultater i side knopper å danne nye stilk tips, og skaper et eksemplar plante som er fyldigere, med flere blader og grasiøse greiner.
  • Lav luftfuktighet i hjemmet kan føre til løvverk og stilk tips til brun lett. Øke luftfuktigheten ved å gruppere potteplanter nær hverandre eller sette beholderen oppå en liten brett med småstein fylt med vann.
  • Ikke over vann potteplanter; det fremmer soppsykdommer og rot råtne. Ivy setter en jevnt fuktig jord, aldri bein tørr eller våt våt.