Hovudside

Hvordan Grow Innendørs planter med begrenset belysning

by Walther

Hvordan Grow Innendørs planter med begrenset belysning

Uten tilstrekkelig lys planter kan ikke utføre fotosyntese å gjøre maten de trenger for å trives. Lysmengden som en plante behov avhenger av spesifikke arter. Sun-elskende planter kan kreve seks til åtte timer med direkte sollys om dagen. Mange tropiske planter fra story av regnskogen har tilpasset seg dårlige lysforhold ved å utvikle blader med en stor overflate, slik at de kan samle lyset nødvendig for fotosyntese. Heldigvis er det mange potteplanter opprinnelse i tropene og trives på dårlige lysforhold inne i hjemmet.

Bruksanvisning


•  Velg potteplanter som er kjent for å trives i dårlige lysforhold. Prøver å vokse en sol-elskende anlegg i et hus som mottar bare nordlyset kan stave katastrofe, men mange lite lys planter vil trives. Ifølge Don Janssen, forlengelse pedagog fra University of Nebraska-Lincoln, hvis du kan lese en bok i løpet av dagen uten en lampe, gir området nok naturlig lys for lite lys planter, for eksempel philodendron, pothos, djevelens eføy, fred lilje og edderkopp planter.

•  Legg supplerende belysning for planter som krever mer lys. Glødepærer gir ikke lys som trengs for plantevekst som de fleste av deres lyset kommer fra den røde delen av synlig lys. Fluorescerende pærer er et bedre valg som de produserer lys fra et bredere spektrum, hovedsakelig blått, og kan være tilstrekkelig for enkelte planter. Spesielle vokse lysene produsere den beste supplerende belysning for planter, men kan være dyrt. Eksperimentere med fluorescerende lys først, fordi det kan gi nok ekstra lys for plantene dine.

•  Bruk speil for å reflektere naturlig belysning i mørke områder. Plassere speilet på et sted hvor naturlig lys fra vinduet faller over den bredeste delen av speilet og lede den inn i området der du ønsker å vokse plantene dine. Vær forsiktig for ikke å reflektere direkte sollys, da dette kan brenne delikate blader.