Hovudside

Mine lønnetrær bladene er å snu Gul

by Walther

Mine lønnetrær bladene er å snu Gul

Finne bladene av ett eller flere av de dekorative lønn trær i hjemmet landskapet snu gul kan være nedslående. Det er flere årsaker til dette, og finne ut akkurat hva som er galt raskt kan bety forskjellen mellom liv og død for treet. Det kan være en enkel løsning, og det kan ikke engang være noe å være bekymret for, men å finne ut raskt er avgjørende.

Maple Tree Decline


Lønnetrær nedgang er en progressiv tilstand som vanligvis signaliserer slutten av treets levetid. En av de tidlige tegn på tilstanden er for tidlig gulfarging av bladene, som kan oppstå i god tid før bladene skal normalt slå for høstmånedene, vanligvis i juli eller august. Det er andre tegn som følger med lønnetrær nedgang, inkludert en tidlig defoliation, død av små kvister og greiner, sprø røtter og en mangel av blader over de øverste grenene på treet.

Dette er en progressiv sykdom som har en rekke årsaker fra insekt angrep til mangel på næringsstoffer. Hvis fanget fort nok, kan treet noen ganger bli frelst. Det er ikke en smittsom sykdom, og nærliggende trær viser ofte ingen dårlig effekter.

Chlorosis


Chlorosis er en tilstand som gjør bladene blir for tidlig gult. Måten bladene er å snu kan bidra til å indikere om problemet er klorose. Endringen skjer gradvis, med området mellom bladet årer snu først. Årer av bladene står der fremdeles lyse grønt. I alvorlige tilfeller kan hele blader blir gule og utvikle brune flekker langs årer. Hele eller deler av treet kan være smittet, og gulning kan bare skje i en enkelt gren.

Tilstanden er ikke et resultat av noen form for infeksjon, men død av klorofyll som gjør bladet grønt er forårsaket av en ubalanse i næringsstoffer som jern, mangan eller bor.

Leaf Scorch


Bakteriell blad svi oppstår når en bakterier infiserer et tre, vanligvis en som allerede har blitt svekket av ugunstige miljøforhold som tørke. Bakteriene kan infisere en rekke trær og forårsake et karakteristisk mønster av glohet på hver type. Bladene av lønn trær vil stille gule band som reiser ned bladet; den sentrale del av bladet forblir grønne den lengste, med kantene snu brun og døende som bladet scorch dreper treet.

Bakteriene er gjennomført av insekter som beveger seg fra tre til tre, slik at tilstanden kan spre seg gjennom en gruppe av lønn og infisere andre trær, spesielt sårbar alm og eik.

Karotenoider


Karotenoider er pigmenter som alltid er tilstede i bladene av noen lønn trær, men er skjult av den mer tallrike klorofyll i vekstsesongen. Klorofyll, pigment som gjør bladene grønne og er nødvendig for fotosyntese, begynner å dø som dagene blir kortere og kaldere. Når denne prosessen begynner, avslører det andre pigmenter i bladene.

Avhengig av været, kan denne endringen skje så tidlig som slutten av sommeren. Solfylte dager etterfulgt av kjølige netter kan fremskynde prosessen og føre til bladene å gulne tidligere enn forventet. Varme, våte sommere kan også påvirke utviklingen av de gule pigmenter i bladene, noe som gjør dem sterkere og i stand til å vise raskere.