Hovudside

Hvordan Grow Nanking Cherries

by Walther

Hvordan Grow Nanking Cherries

Nanking bush kirsebær planter er ikke typisk kirsebærtrær. De er mindre, vokser til en moden størrelse på 6 til 8 meter høy og forgrening ut 4 til 5 meter bred. De kommer fra barnehage leverandører som bare-rot lager 12 til 18 inches høy. Dyrkere kan finne dem for å være ønskelig for å gi en grønn skjerm eller for å produsere velsmakende frukt og velduftende blomster. Bush kirsebær er produktive, produsere opp til 2 liter frukt per busk. De er hardfør i sone 2 til 8 og bør plantes tidlig på våren, når faren for frost er forbi.

Bruksanvisning


•  Velg et nettsted for din ungdyr. Busker vil få store grener når moden, så finn et solrikt sted hvor de kan være fordelt på minst 4 til 6 meter fra hverandre. De kan være plantet i rader som en frukthage; som en grense, for eksempel langs en vei; eller som en skjerm eller eiendom skillelinjen. Fjern alle ugress og gress fra området. Hvis det er mulig, er det nyttig å gjøre dette året før i høst.

•  Sug røttene av din nakne-rot lager umiddelbart etter ankomst. De bør suge for ikke mindre enn 2 til 3 timer før planting.

•  Dig hvert hull ca 1 til 2 meter bred og en fot dyp. Dybden vil avhenge litt av størrelsen på din plantens rotsystem. Jorda bør være mørkt og smuldrete, ikke for tørt, og ikke for våt, slik at den klumper sammen. Hvis du presse en ball av skitt i neven din, bør det holde bare løst sammen. Endre jord med et par håndfuller av kompost etter behov. Ikke legg til gjødsel direkte hvor det vil komme i kontakt med unge røtter. Dette kan føre til svie og kan senere drepe den unge bush.

•  Sett tappen i hullet slik at røttene blir viftet hverandre. Hvis du ikke grave hullet dyp eller bred nok, bør du være i stand til å fortelle. Røttene skal ikke være trangt. Påfyll hullet med løs jord. Unngå klumper, steiner eller noe som kan knuse eller skade røttene. Hold bush oppreist mens påfylling, holde stammen seg selv fra å bli begravet. Det er vanligvis et "bud" der stammen møter rotsystemet. Hold at knoppen selv med eller noe over bakkeoverflaten. Tamp skitt forsiktig når du fyller.

•  Vann buskene sjenerøst med 3 til 5 liter vann. To eller tre ekstra liter vann hver uke vil hjelpe dem å bli godt etablert. Vanning umiddelbart vil også hjelpe bosette luftlommer rundt rotsystemet.

Tips og advarsler


  • Markere buskene. Kirsebærbusker trenger ikke staking, men du kan bruke staver eller bånd for å gjøre de små busker synlig og å holde dem trygt fra foten trafikk og gressklippere.
  • Påføre en lys strå mulch rundt de unge busker vil bidra til å holde på fuktigheten i jorda og hindre ugress vekst.
  • Kataloger kan si at buskene vil produsere frukt sitt første år. Dette kan avhenge av deres sone. Bush kirsebær vokser godt i mange regioner, og nord dyrkere kan avhenge av deres hardførhet. Men det kan ta så mange som fire sesonger for å se produksjonen.
  • Riktig beskjæring under vekst kan bidra til å få fart på produksjonen og øke utbyttet.