Hovudside

Hva som forårsaker te flekker sette i bomullsstoff?

by Walther

Hva som forårsaker te flekker sette i bomullsstoff?

Te er en drikk som kan slappe av deg og hjelpe berolige bekymringer unna med sin varme. En negativ bivirkning av te er at det kan gi flekker på klær laget av bomull stoff og satt inn i stoffet permanent. Hva som forårsaker en te flekken for å sette varierer og vite årsakene kan bidra til å hindre deg fra å gjøre en te flekken satt i for lang tid.

Tanniner


Tanniner er en helt naturlig fargestoff som finnes i frukt og grønnsaker som mange te inneholder. Tanniner kan være treg å utvikle, så mens du ikke ser en flekk eller tror du har vasket det bort helt, etter noen dager du kanskje merke til misfarging på grunn av tannin. Bleach er det beste alternativet for å fjerne denne flekken, men hvis det ikke kan brukes, suge bomull klær i pre-vaskeri flekken behandling etterfulgt av en vask i kaldt vann.

Hete


Varme vil føre te flekker å sette mot videre inn i fibrene din bomull klær, noe som gjør det nesten umulig å fjerne. Av denne grunn anbefales det at du ikke vasker stoffet før du har skylt ut flekken så mye som mulig med andre metoder. Først prøve å holde det under kaldt vann eller legge den i kaldt vann. Hvis flekken er fortsatt til stede, gjelder en blanding av natron og eddik til området eller bruke kaldt vann med litt oppvaskmiddel.

Tid


Tid er en annen faktor som vil ytterligere forverre en te flekken. Hvis man lar te å sitte på toppen av stoffet og tørt, vil det infiltrere fibrene og fargestoff stoffet fargen på te. Dette er grunnen til at umiddelbart når du merker en te flekken, svarer til det er det beste alternativet for å lagre bomullsstoff. Suge den eller kjøre den under kaldt vann med en gang, og ikke blot på det, da dette vil presse den dypere inn i bomullsfibre.

Tilsetningsstoffer


Tilsetningsstoffer til te kan også forårsake flekker å sette eller forverres. Sukker er et vanlig tilsetningsstoff til te og over tid kan gjøre en flekk vises. Selv om du tror du har skylt ut flekken og det er OK å vaske, kan små mengder sukker fortsatt være fanget i fibrene og usynlig for øyet. Som du vaske stoffet, kan disse sukker ta på seg en brunlig farge, forlate bomull med en set-i flekken.

Fibre


De porøse fibre av din bomullsstoff er en annen grunn te flekker bomull så lett. Bomull er svært absorberende, så når en liten mengde te er sølt på bomull, vil den begynne å absorbere te umiddelbart, og det er derfor rask behandling er nødvendig.