Hovudside

Slik fjerner Mugg Fra Eaves av My House

by Walther

Slik fjerner Mugg Fra Eaves av My House

Fordi takskjegget er uoppvarmet, har en tendens kondens der, fremme mugg og mugg vekst. Venstre ubehandlet, mugg kan føre til at veden til slutt råtne. For å minimere mugg vekst, fikse eventuelle lekkasjer i takrenner og trimme tilbake trær så de ikke børste direkte mot takskjegget på huset. Installere små åpninger under takskjegget å fjerne fuktighet fra uoppvarmede loft. Fjern eventuelle mugg minst årlig, som en del av våren eller høsten rengjøring.

Bruksanvisning


•  Plasser en dråpe klor blekemiddel på overflaten for å finne ut om flekken er mugg eller skitt. Vent fem minutter. Hvis flekken forsvinner, er det mugg. Hvis det forblir den samme, er det sannsynlig skitt eller rust.

•  Bland 1 qt. klor med tre qt. varmt vann i en bøtte. Mens du står på en solid stige, bruke blekemiddel løsning på flekker med en svamp. Vent 20 minutter. Skrubb overflaten med en skurebørste for å fjerne alle tegn på mugg.

•  Skyll overflaten med en svamp dyppet i rent vann. Tillate takskjegget tørke i 24 timer. Re-male dem med en glanset, emalje maling. Bruke en maling med en mildewcide, eller blande malingen med en mugg motstandsdyktig additiv. Male overflater på tørre, vindstille dager.

Tips og advarsler


  • Darkly farget maling tørker raskere, motstå mugg bedre enn lys maling, ifølge This Old House. Latex maling også hemme mugg lettere enn oljemaling.
  • Bruk gummihansker og beskyttelsesbriller for å unngå øye og hudirritasjon.