Hovudside

Hvordan Revive en Bamboo Plant

by Walther

Bambus er en dekorativ gress med et bredt utvalg av kommersiell bruk. Typene varierer fra dverg bambus, som vokser til bare en fot, til massive tømmer bambus som vokser til mer enn 100 meter høye. Bambus vokser fra fjell klima til tropiske jungler. Dverg bambus, ofte kalt "heldig bambus," er en populær potteplante. Den dyrkes i vann hager og i potter. Bambus som er under-vannet eller får for mye sterk sollys eller ikke nok sollys svarer med visnet, brune blader, og skrukkete, Dehydrert stilker. En rekke remedier kan være ansatt for å gjenopplive bambus.

Bruksanvisning


Gjenopplive utendørs bambus


•  Skjær av blomstring stammer av store bambus, fjerne stammedelen ned til hoved stilken.

•  Hakk jordstengler, eller horisontal jordiske stengler, i seksjoner som er 8 til 12 inches lang med et skarpkantet hakke eller øks.

•  Påfør en allsidig, organisk plenen gjødsel som er høy i nitrogen. En 10-6-4 formelen fungerer godt. Ett pund av gjødsel, brukt en gang som i henhold til produsentens instruksjoner, vil levere fem store utendørs bambus planter. Vann sjenerøst. Bambus kan gjenopplive med fortsatt behandling.

Gjenopplive Innendørs Bamboo


•  Fjern bambus fra potten, eller fjerne den fra vannet hagen og skyll grundig.

•  Senk bambus stilker i vann opp til de første bladene. En høy smal vase eller krukke fungerer godt. Bambus med noen del av grønn stilk bør gjenopplive.

•  Fjern bladene som blir gule. Hvis noen stilker bli myk eller gulne, fjern og kast dem; de vil ikke gjenopplive. Bambus med helt døde culms, stilker og blader kan fortsatt gjenopplive fra jordstengler. La bambus neddykket i noen uker for å gi den tilstrekkelig mulighet til å gjenopplive.

•  Gjødsle med all-purpose granulert gjødsel når bambus produserer ny vekst. Bambus er et gress og svarer godt til høy nitrogen gress gjødsel; en 10-6-4 preparat anbefales. Bland gjødsel med vann som per konsentrasjons instruksjonene på pakken. Tillate bambus å utvikle en solid rotsystem.

•  Transplant til en stor gryte med ny, all-purpose jord eller til et rent vann hage.