Hovudside

Mullein Later bruksområder

by Walther

Den mullein anlegg (Filtkongslys L.), også referert til som vanlig mullein eller ullen mullein, er opprinnelig fra Europa og Asia og tilhører figwort plantefamilie. Anlegget regnes som en urt og har blåaktig, filtlignende, grå-grønne blader og høye blomstrende stilker med gule, fem-petaled blomster. Mullein bladene har vært brukt i tradisjonell medisin i århundrer for sin antibakteriell, antispasmodic og snerpende egenskaper, blant mange andre.

Slimløsende


Mullein bladene er en rik kilde til mucilage, flyktige oljer, tannkjøtt, saponiner og flavonoider. Disse kjemikaliene er ansvarlig for slimløsende egenskaper som bidrar til å tone slimhinnene i luftveiene. Mullein later bidra til å redusere luftveisinflammasjon og stimulere produksjonen av fluider, noe som bidrar til å redusere symptomene forbundet med bronkitt --- en lunge tilstand som frembringer harde hoste og sårhet. I tillegg til å lindre symptomer forbundet med bronkitt, forlater mullein bidra til å avlaste andre vanlige symptomer på luftrøret. Mullein bladene er også røykt i tradisjonell medisin for behandling av astma og luftveisproblemer.

Anti-inflammatorisk


Mucilage i mullein bladene gjør dem nyttig i lindrende betennelse forbundet med irriterte vev. Bladene brukes til å forberede emollients for generell hud betennelse og brannskader. Ekstrakter fra bladene er kombinert med olivenolje og brukes til å lindre og helbrede ørebetennelse også. Mucilage i mullein forlater strøk Epitel slimhinnen i øregangen og lindrer symptomene på ørebetennelse.

Lindring av huden sår


Mullein Bladene inneholder steroler, som hindrer de hormonelle egenskaper i huden som vanligvis forårsake blødninger og smerter. Komprimerer laget med mullein blader lindre ubehaget av blodskutte øyne. Mullein bladene er også en rik kilde av tanniner, som bidrar til å innsnevre vev og redusere blødning assosiert med kroppen sår, inkludert hemorroider. Tanniner i mullein bladene også lindre diaré ved å redusere tarmbetennelse.