Hovudside

Hvordan å forplante Aloe

by Walther

Aloe planter ikke bare lage attraktive og enkle å vokse saftige potteplanter, de har mange medisinske egenskaper også. Heldigvis, hvis du er tålmodig, er utbredelsen av aloe planter ganske enkelt å gjøre hvis du følger noen enkle trinn.

Bruksanvisning


•  Vent til aloe anlegg for å produsere avleggere fra bunnen av anlegget. Når bladene på avlegger begynne å utfolde seg og danner en rosett, er de egnet for forplantning. Avleggere som ennå ikke har utviklet seg er mindre sannsynlig å produsere røtter.

•  Bruk fingrene til å fjerne potting mix rundt avlegger og følger den tilbake til bunnen av aloe. Trekk den opp forsiktig og se etter eventuelle røtter som kanskje allerede kommer fra avlegger. Vær forsiktig for å holde disse røttene intakt fordi de gir forplantning et forsprang.

•  Skjær avlegger bort fra aloe planten med en skarp kniv eller saks. Få minst flere inches av den underjordiske delen av avlegger og noen røtter du er i stand til.

•  Klargjør en 3-tommers potten med standard potting mix. Deretter legger du til en 1/2-tommers lag av sand på toppen av potting mix. Dette hindrer nye aloe planten fra råtnende.

•  Sett aloe avlegger inn i 3-tommers potten så det er gravlagt minst to inches dypt i potting mix. Hvis det ennå ikke har røtter, er det en god idé å først dyppe den i rooting hormon pulver. Utgangspunktet, vann godt, men la potting mix å tørke ut før vanning igjen. Utbredelsen trenger bare vann en gang hver 2. uke.

•  Legg i filtrert sollys i ca en måned og deretter flytte til full solen. Forplantning tar vanligvis ca 2 til 3 uker. Etter denne perioden, behandle aloe som en moden plante.