Hovudside

Hvordan Clean & Finish en Stone Peis

by Walther

Et rent, godt vedlikeholdt stein peis er både vakker og funksjonell. Mange forhold påvirker utseendet av ildsteder, inkludert type stein som brukes, i en alder av peisen, tidligere tetting av peisen, og hvor godt peisen boksen har blitt utformet. Det første skrittet til rengjøring noen mur peis er å ha en profesjonell feieren fjerne sot, kreosot og annet rusk fra skorsteinen. Det neste trinnet er å reparere eventuelle problemer med hvordan peisen fungerer eller problemer med mørtel og fugemasse. Når peisen er lyd, er det på tide å rydde og forsegle det før du bruker det igjen.

Bruksanvisning


•  Fjern alle møbler, dekorasjoner og tepper i nærheten av peisen. Spre dropcloths og plastfolie for å beskytte overflater og andre områder fra splatter. Tape av eventuelle vegg- eller områder som kan bli sprutet.

•  Mett "naturlige" steiner med vann, starter på bunnen av peisen. Steiner og fugemasse / mørtel vil absorbere vann og bli "full". Dette vil hindre løsnet flytende skitt fra absorberende (som det vil med tørre steiner og mørtel). Ved å jobbe fra bunnen opp, vil noen driblinger som renner ned støter våte steiner og fugemasse. Bruk en sprayflaske eller hagesprøyte å bruke vannet. Bruk håndkle logg ruller å absorbere overflødig vann der det er nødvendig.

•  Påfør skrubbe bad cleanser på toppen av peisen. Iført vernebriller og hansker, skrubbe de verste flekkene med børste. Tørke opp skittent vann i bøtte for å holde den fra å kjøre ned steinene for mye. Bruk spritz flaske å skylle steiner som du arbeider for å både holde dem fuktig og for å se fremgangen din.

•  Undersøk peisen etter første passering. Trinatriumfosfat eller fosforsyre kan fortynnes i vann og påført på flekker. For flekker som har trengt dypt, kan du bruke en dampbåt og børste for å løsne flekken. Prøv Bar Keeper venn eller fugemasse cleanser på fugemasse flekker (etter andre produkter skylles av). Det er best å teste dette produktet i et skjult område først for å sjekke for fargeekthet av fugemasse. Holde den av steinene og bort fra alle metaller.

•  Løft vanskelige flekker ved å blande kiselgur (leire) med såpevann for å danne en klengete lime. Skyv dette inn i flekken og dekk til med plast og tape. Tillat leire for å tørke. Tørke handlingen vil trekke fuktige flekker ut av steinen. Påfør dette flere ganger om nødvendig.

•  Skyll rent peis med destillert vann. Destillert vann vil ikke forlate mineral innskudd flekker på steinen. Tørk stein arbeidet umiddelbart med håndklær. Tillate all fuktighet tørke ut av steinene (dette kan ta et par dager) og gjelder en nøytral stein og fugemasse sealer til peisen.

Tips og advarsler


  • Arbeid små områder hvis steinen stil er rugged.For faux stein peiser, få rengjørings anbefalinger fra produsenten før starting.Cultured eller støpte steiner kan ikke være color og kan reagere på kjemikalier i rengjøringsprodukter.