Hovudside

Hvordan lage Rustikk møbler ut av låven Wood

by Walther

Hvordan lage Rustikk møbler ut av låven Wood

Røff tre teksturer gi en følelse av uformell, rustikk eleganse. Lage dine egne møbler fra funnet trelast, inkludert låven tre, sikrer en innredning som er en av et slag. Hvert møbel har sine egne planer og prosesser, men det er flere trinn som vil være felles for utarbeidelse og bruk av låven tre uansett stil eller type møbler som er under bygging. Forstå at prosessen er en stor del av å lære å bygge møbler.

Bruksanvisning


•  Fjern alle spiker, skruer, stifter og annen maskinvare fra din trelast. Bruk en tabell så å rippe rette kanter på brikkene, fjerne eventuelle myk, eller rotting tre i prosessen. Sand bitene lett med 100-sandpapir på en eksentersliper for å fjerne splinter og glatte overflaten litt for å gjøre det lettere å arbeide med.

•  Velg en plan for din møblet. Dette kan komme fra en bok eller et blad, lastes ned fra en nettside, eller tegnet for hånd. Sørg for at du finne eller lage en plan som skisserer antall, form og størrelse på alle brikkene som kreves for å bygge din møbler.

•  Legg ut din kutt billett. Dette er en liste over alle bitene, inkludert størrelse og tykkelse og alle kutt som må gjøres til det. Kryssreferanse dette med dine tilgjengelige materialer og etikett biter av trelast å kutte hvert stykke fra, og starter med de største. Kontroller at du har nok, fordi fargen, patina og tekstur av veden du bruker kanskje ikke være i stand til å bli matchet. Hvis du trenger å inkludere tre fra en annen låve eller kilde, kan det være best å lage flere stykker fra hvert parti for å hjelpe dem å gli inn.

•  Gjør enkel skjæring på alle brikkene. Dette inkluderer ripping på bordet så, kutte kurver på en båndsag, eller stikksag og kutte biter til lengde med en gjæringssag, eller hogge sag. Gjøre alle de prosessene som trengs for å få den grove form av brikkene komplett.

•  Machine dine deler. Dette inkluderer boring og mortising for maskinvare, routering detaljer langs kantene kutte for kjeks og andre ledd, og installerer styrepinner. Fylles på alle deler.

•  Sand bitene som trengs. Sand kanter som vil bli limt sammen glatt, la rustikke overflater på utvendige deler som grove som mulig uten å gjøre møblene ubehagelig. Fjern alle splinter og sand skarpe kanter som vil ha menneskelig kontakt.

•  Monter stykker. Starte fra grunnen av og arbeid i seksjoner. For eksempel: montere bordben og skjørt som en enhet, konstruere bordplaten, så bli med bitene sammen. Dette gir enkel manipulasjon av deler for å komme inn i trange hjørner. Lim alle deler og klemme dem på plass i minst 24 timer for et komplett sett på lim, uavhengig av etiketten instruksjoner.

•  Påfør finish med en myk børste. Påfør klare, flate glans selfangere til møbler hvis du ønsker utseendet å bo i hovedsak den samme som den er. Påfør flekker, til voks eller linolje mørkere eller endre farger. Test flekker på skrap stykker før påføring til hele stykket. Arbeide i lange, rette slag, med tre korn. Påfør ferdig så jevnt som mulig for å hindre går og drypper. Tillate label anbefalt tørketid mellom strøkene, og tillate utførelser å tørke helt før innlevering.