Hovudside

Slik fjerner Smeltet sukker fra en keramisk komfyr

by Walther

Matlaging bør aldri være skremmende, og eksperimentere på kjøkkenet er en av de morsomste delene av å lære dette håndverket. Dessverre, ulykker kan skje. Kokende sukker med vann er en felles oppgave når du gjør godteri; hvis du ikke ser på det nøye, kan denne blandingen raskt utvide over kanten av potten og forvandles til en smeltet og brent rotet som er en kombinasjon av hard og klissete.

Bruksanvisning


•  La ovnen avkjøle helt. Rengjør keramisk komfyrtopp med en myk klut og en blanding av to deler varmt vann og en del mildt oppvaskmiddel. Fjern så mye av sukkeret som du kan ved å skrubbe hardt over smeltet og forbrente området.

•  Hold miniatyr barberbladskrapen i en 45-graders vinkel. Skrap opp så mye av sukkeret som du kan. Dette bør løsne det meste av klebrig og herdet stoff fra komfyrtopp.

•  Dypp kluten i såpeblandingen igjen. Rengjør komfyrtopp å fjerne alt skrapet opp sukker rester. Påfør en nikkel-størrelse mengde oppvaskmiddel til et kjøkken skurerondell og gni hardt over sukker som forblir fast til komfyrtopp.

•  Skyll myk klut i såpevann og rengjør stovetop en siste gang. Fukt en annen klut med rent vann og tørk stovetop å fjerne all såpe. La overflaten tørke før matlaging igjen.