Hovudside

Problemer med asketrær

by Walther

Asketrær (Fraxinus), som tilhører den oliven familie, gjøre nyttig skygge og dekorative trær for landskapet. De har en mindre forsøpling problem, som både bladene og frøene, formet som små vinger, regn ned fra treet og nødvendig regelmessig rydde opp. Dine asketrær kan også ha mer alvorlige problemer, derimot, inkludert en rekke forskjellige tre sykdommer og en møll.

Anthracnose


Anthracnose er et svært vanlig problem for asketrær; de grønne askearter er spesielt berørt av denne sopp sykdom. Anthracnose infiserer ulike deler av treet, inkludert kvister og knopper. Dette kan skje på vårparten, hjulpet av regn som sprer sykdommen fra en del av asken til en annen. Symptomer på anthracnose inkluderer nekrose av bladene og forvrengning av løvverk, med uformelige brune flekker som bryter ut på deres overflater. Asken kan lide av defoliation i ekstreme tilfeller av anthracnose. North Dakota State University råder grunneiere å rake opp aske blader i høst, slik at soppen ansvarlig for anthracnose er ikke til stede i løpet av våren. Du må kanskje bruke en soppdreper hvis infeksjoner oppstår gjentatte ganger.

Ash Rust


Aske rust er problematisk for asketrær i den forstand at det tar bort fra treets normalt utseende. Sykdommen fører til strålende oransje-farget fruiting organer til å vokse på treet, med blader og stengler som viser misdannelser. Aske rust, forårsaket av soppen kjent som Puccinia sparganioodes, ikke skade treet, men det vil infisere en type gress, cordgrass, som ofte vokser i nærheten aske. Sopp vil skape sporer i høst som da vil resultere i sykdom på asketrær neste vår.

Ash Yellows


Ash gulfarger skaper symptomer som svært langsom vekst, med bladene ofte snu gulaktig lenge før de burde. Andre indikatorer på dette asketre problem inkluderer dieback av grener og kvister sammen med utvikling av grupperinger av korte grener. Aske gulfarger kan drepe et asketre i et spenn på to til ti år. Aske gulfarger påvirker arter som hvit aske og grønn aske, som begge utvalg over det meste av den østlige delen av USA. Organismen som forårsaker aske gulfarger mest sannsynlig får tilgang til asketreet via insekter, ifølge Nord Dakota State University.

Clear Borer


En type møll kalt Clearwing borer kan skade asketrær, selv om den voksne møll ikke vondt treet. I sine larvestadier, denne møll vil bore seg inn og sluke yteveden av et asketre og deretter tilbringe vinteren i treet før det skifter til puppe scenen i løpet av våren. Anbudet treet vev som tjener til å gjennomføre næringsstoffer og vann til andre deler av treet kan lide skade, skade den generelle helsen til prøven. Treet kan svekke og bli utsatt for andre skadedyr og sykdommer. I noen tilfeller kan alvorlige infeksjoner av Clearwing borer slutt drepe et asketre, bemerker University of Minnesota.