Hovudside

Betydningen av en White Orchid

by Walther

Betydningen av en White Orchid

Hvite orkideer er rik med symbolsk betydning. Fra aztekerne og antikkens grekere til Victorians, har hvite orkideer vært mer enn bare tiltalende dekorasjoner. Deres form ledet noen kulturer å assosiere dem med virilitet, mens andre er knyttet blomstene med skjønnhet og raffinement.

White Orchid Typer


Mer enn 25.000 arter av orkideer er identifisert. Mange av disse eksotiske blomster kommer i hvite varianter. Angraecum orkideer, som har en uvanlig stjerneform, primært er hvite. Andre hvite orkideer har et snev av andre farger. Disse orkideer noen ganger omtales som stemorsblomst orkideer fordi deres farge minner om stemorsblomster. Uavhengig av type av hvite orkideer, de betydninger som er forbundet med blomstene forblir den samme.

Eldgamle kulturer og orkideer


Gamle grekerne knyttet blomstene med virilitet, og greske kvinner matet store knoller til sine ektemenn for å produsere mannlige barn. I det gamle Kina, Konfucius forhold dydige mennesker til orkide fordi både felles egenskapene til en perfekt kultivert vesen, inkludert foredling og ydmykhet.

Victorian Era og eksotiske orkideer


Hvite orkideer primært vokse i tropiske områder og det fjerne Østen. Dette betydde transportere dem til Europa var kostbart - spesielt i det 19. århundre. Som et resultat, bare velstående folk hadde råd til å kjøpe dem under viktoriatiden. Denne økonomiske virkeligheten ført til orkideer blir forbundet med rikdom, luksus og raffinement samt eksotisk og sjelden skjønnhet. Victorians var ikke de eneste privilegerte folk til å verdsette blomsten; royalty av gamle Japan også betraktet dem et symbol på rikdom.

Moderne Symbolikk


Selv hvite orkideer ikke lenger er forbundet med virilitet og er ikke en dekorasjon bare for de rike, de har ikke tapt symbolsk betydning. I dag, hvite orkideer representerer en rekke ting, inkludert håp. Hvite orkideer representerer også uskyld og renhet på grunn av sin farge.