Hovudside

Riktig plassering av røykvarslere In-Home

by Walther

Røykvarslere er en av de viktigste sikkerhetsfunksjonene ethvert hjem. Som navnet tilsier, røykvarslere høres en alarm for å varsle innbyggerne i et hjem til tilstedeværelsen av røyk som kan være forårsaket av en brann. Riktig plassering av røykvarslere, derfor er nøkkelen slik at du alltid varslet om tilstedeværelsen av røyk. Heldigvis tar skikkelig røykvarsler plassering bare litt vet hvordan og en liten investering av tid.

Antall røykvarslere


I det minste, vil du ønsker å bruke minst én røykvarsler for hvert soverom. Den ideell beskyttet huset er en som også har en detektor i hver stue, bad og andre oppholdsrom. Også plassere detektorer i gangene som forbinder hvert soverom til hverandre. Ifølge Santa Clara Fire Department, kan røykvarslere på kjøkkenet ende opp som en "plage alarm," lød løpet damp og røyk fra matlaging. De anbefaler deg å plassere detektorer nær, men ikke i, på kjøkkenet.

Høyde


Plasser røykvarslere enten på den vender nedover på gulvet eller høyt oppe på veggen som vender mot innsiden av rommet i taket. Uansett hvilken type plassering du velger, sørg for å ikke plassere en detektor i hjørnet der veggen møter taket; røyk tendens til ikke å samle seg i disse såkalte "døde hjørner" så det er bakvendt i beste fall å installere røykvarslere her. Hvis du velger det siste plassering, sørg for å forlate minst 4 til 6 inches klaring mellom detektoren og taket, men ikke plasser dem noe lavere enn det.

Plassering


Aldri installere en røykvarsler i nærheten av en ventilasjonskanal som brukes av en sentral luft eller sentral varme system. Vents kan blåse røyk unna detektoren, hemme dens evne til å oppdage røyk. For å spare deg selv problemer i det lange løp, bruke litt tid på å velge en plassering for røykvarsler som oppfyller alle sikkerhetskrav omtalt ovenfor, men det er også lett tilgjengelig for vedlikehold og batteribytte.

Andre hensyn


De fleste røykvarslere vil kreve nye batterier en gang i året. Sender ut et kort, krydres pipelyd når batteriene begynner å renne. Erstatte dem umiddelbart; ikke forsinkelse. For godt mål, erstatte batteriene etter ett års bruk, selv om detektorene ikke starte pipelyd. Kostnaden for et batteri er en liten pris å betale for den tryggheten av å vite at du har jobbet røykvarslere når du går til sengs.