Hovudside

Installasjon av Rullegardiner

by Walther

Installasjon av Rullegardiner

Hvis du leter etter en enkel, men effektiv måte å dekke innvendige vinduer, deretter rullegardiner kan være svaret. Persienner kommer i en rekke design, stiler og tekstiler, inkludert avtørkbar plast og vinyl. Rullegardiner kan styrke personvernet og blokkere ut lys i rom som må holdes mørkt, for eksempel barnas soverom og medierom. Installere persienner er en grei jobb som krever bare grunnleggende husholdning verktøy.

Bruksanvisning


•  Mål bredden og dybden av vinduet, ved hjelp av et målebånd. Bestem om å montere rullegardin utenfor vinduskarmen eller på innsiden av rammen eller fordypning i vinduet. De fleste persienner kommer i flere standardstørrelser, så kjøp den blinde som passer best for størrelsen på vinduet. For utenfor mounts bør blind være litt bredere enn vinduet til å passe skikkelig.

•  Plasser rullegardinen øverst i vinduet i riktig posisjon for å henge. Rett ut blind, ved hjelp av en snekker vater for å veilede deg. Bruke en blyant linje for å markere posisjonen til brakettene ved hver ende av rullegardinen i vindusrammen eller muren.

•  Hold hver brakett mot tilsvarende blyantstrek. Sett en blyant gjennom skruehullene i hver brakett for å markere posisjonen til skruehullene på vinduskarmen eller vegg.

•  Bor pilothull i veggen eller vinduskarmen, ved hjelp av penciled skruehullene du gjorde i trinn 3 for å få riktig posisjon. Bruk en elektrisk drill med passende tre eller slagbor.

•  Skru hver brakett inn i vinduskarmen eller veggen med de medfølgende skruer og en skrutrekker. Sjekk brakettene for retthet med tømmermannens vater.

•  Clip plastinnsatser som følger med valsen blind inn i kontakten i hver brakett.

•  Smekk rullegardin i plastinnsatser. Rullegardinen vil ha en pinne i hver ende som strekker seg og klikker på plastinnsatser.

Tips og advarsler


  • Rullegardiner vanligvis kommer med tre eller mur skruer. For gips flater eller uPVC eller metall vindusrammer, kjøpe spesialskruer fra et hjem forbedring senter eller jernvarehandel.