Hovudside

Termitt kontrollmetoder

by Walther

Termitt angrep kan være alvorlige problemer for huseiere på grunn av evnen til de termitter å forbruke store mengder trevirke. Mens denne evnen er svært viktig for skogøkosystemer, kan det skade eller ødelegge et hus med tre innramming. Termite kontroll metoder kan være forebyggende, responsive eller begge deler. Det er viktig å kjenne de positive og negative effektene av ulike behandlinger før du bestemmer deg for hvilken type som er best for deg.

Forgiftet Bait


Denne metoden innebærer å plassere forgiftet tre innsatsen i bakken for termitter å beite på. Giften i tre er ikke ment å umiddelbart drepe termitter men heller tillate dem å gå tilbake til kolonien og spre giften til hele reiret når termitter brudgommen og spise av en annen. Fordi det er brakt tilbake til reiret, vil det vanligvis drepe hele kolonien, mens flytende behandlinger ikke kan eliminere hver eneste termitt. En stor fordel med denne metoden er at den har en minimal innvirkning på miljøet, fordi bare små mengder av kjemikalier som brukes, og de er ikke gjennomvåt ned i bakken eller i huset. Men denne metoden kan ta en stund være effektiv fordi termitter må først svelges giften seg selv og deretter bringe den tilbake til kolonien.

Natrium Borate


Natriumborat er en behandling brukes på trevirke i et hus for å frastøte insekter, spesielt termitter. Å bruke den, bland natriumborat med vann og frakk veden i grunnmuren til huset. Denne behandlingen er et forebyggende tiltak som er mest effektive før en infestation oppstår. Men når termitter er tilstede, belegget kan bare begrense ytterligere skade. Den natriumborat virker ved å bryte ned fordøyelsessystemet i termitter, slik at de til slutt sulte når de forsøker å spise tre.

Flytende behandlinger


Flytende kjemikalier er generelt det billigste alternativet, og også begynne å jobbe umiddelbart. Selv om de er brukt på samme måte, er kjemikalier som omhandler termitter brutt ned i to kategorier: de som frastøte termitter og de som dreper termitter. Begge er sprøytet inn i små sprekker rundt huset og gjennomvåt i det omkringliggende terreng. De som frastøte termitter faktisk ikke drepe dem, men hindre dem fra å hekke i huset. En fordel med denne metoden er at den er langvarig, da de kjemikalier som vil forbli i bakken i flere år. Men dette er også en ulempe som kjemikalier kan lekke inn i vannkilder. Men fortsatt er i bruk, er disse behandlingene ikke vanligvis anbefales.