Hovudside

De pollinatorer av Daisy

by Walther

De pollinatorer av Daisy

Pollinering er overføring av pollen fra anther av en blomst til stigmatisering av den samme eller en annen blomst. Resultatene av pollinering, og pollinatorer som bærer den, er svært viktig for mennesker og andre dyr. Uten pollinatorer, kunne blomster som tusenfryd gå utdødd og våre dietter ville omfatte færre frukt og grønnsaker.

Daisy


Tusenfryd er blant de mer høyt utviklet av alle blomstrende planter. En enkelt blomst hode på en tusenfryd faktisk består av to typer blomster. Den ray blomst ringer midt plate i flate, brede kronblad og er steril; den ikke produserer noe pollen. Senteret plate av en tusenfryd består av hundrevis av små blomster som produserer pollen og nektar. Denne utformingen er ideell for å tiltrekke pollinatorer. De ytre ray blomster, tilbyr en stabil landing pad for større pollinatorer som sommerfugler. I tillegg, nektar og pollen i sentrum platen er lett tilgjengelig med noen insekt. På grunn av en tusenfryd er frisk, lett duft og lyse farger, er de mest sannsynlig til å bli bestøvet av bier og sommerfugler.

Sommerfugler


Sommerfugler kan ikke være super pollinatorer som bier er, men de kan være litt morsommere å se på. Mange er lyse farger og intrikat mønstret. Sommerfugler er tiltrukket av lyse blader farger, rødt og lilla spesielt. Faktisk, sommerfugler se flere bølgelengder av farge enn mennesker gjøre. De røde, oransje og gult av mange prestekrager, deriblant gerbera tusenfryd, er ideelle for å tiltrekke sommerfugler.

Bier


Selv om ikke fullt så pen som sommerfugler, bier er ekstremt viktig som pollinatorer. Pollinering er hva de er bygget for. Bier er dekket i fuzzy hår som hjelper dem å plukke opp og bære pollen tilbake til sine elveblest. Som de flyr fra blomst til blomst, mister de noe av pollen de plukker opp og pollinering skjer. Bier er mest tiltrukket av fargene hvit og gul, noe som gjør oksen øyne, eller felles, tusenfryd en førsteklasses bee mål.

Beskytte pollinatorer


Tiltrekke pollinatorer til verksted eller hage med tusenfryd er en ting, men det er viktig å holde dem trygge også. Unngå sprøytemidler når det er mulig. Bruk kulturelle praksiser å kontrollere skadeinsekter som spyling planter med vann for å kontrollere små skadedyr eller håndplukking større skadedyr. Hvis du må bruke insektmidler, bruker tryggere alternativer som insekt såper og hagebruk oljer. Tilby skjermede områder som lav bakken omgitt av trær for sommerfugler eller logger med hull boret i dem for ensomme bier. Gi sommerfugler med en gjørmete sted for å drikke og la dem råtne frukt for ekstra ernæring. Plante mange forskjellige blomster som blomstrer til forskjellige tider i løpet av året. Asters, for eksempel, er i tusenfryd familie og blomst i høst.