Hovudside

Hva er forskjellen mellom Peony lactiflora & Urteaktig?

by Walther

Hva er forskjellen mellom Peony lactiflora & Urteaktig?

Den kinesiske peon (Paeonia lactiflora) er en type urteaktig peon - det stammer er ikke woody og dø tilbake hver høst når frosten oppstå. Ifølge Dr. Allan Armitage, amerikansk flerårig plante ekspert, de fleste moderne valg av urteaktige peon er hybrider med lactiflora arter i sin avstamning.

Klassifisering


Den amerikanske Peony Society arrangerer urteaktige peoner (inkludert Paeonia lactiflora) inn i grupper basert på blomsterform. Singel, japansk, semi-dobbel og dobbel omfatter de fire klassifiseringene i henhold til antall kronblader og synligheten av en sentral kjerne av gule pollenbærere.

Voksende Krav


Alle typer urteaktige peoner er best dyrkes i en dyp, fruktbar jord som er rik på organisk materiale og er fuktig, men godt drenert. Vanligvis disse peoner er hensiktsmessig å vokse i US Department of Agriculture hardførhet soner tre gjennom åtte hvor de forklarte vintrene er kult å kaldt.

Tips


Urteaktige peoner er langlivede planter som misliker rot forstyrrelse. Siden blomsterstengler mangel tre, store blomsterhoder ofte føre stilkene til floppen over fra vekten. Staking urteaktige peoner gir ekstra støtte.