Hovudside

Hvorfor skulle Mine Pepper plantene ser skranglete når vi har hatt mye regn?

by Walther

Hvorfor skulle Mine Pepper plantene ser skranglete når vi har hatt mye regn?

Pepper planter er miljøskadelige. Overflødig sol og skygge forårsake vekst problemer, og skadedyr og sykdom fører til svak produksjon av paprika. Selv mengden vann en pepper plante mottar påvirker helsen sin, noe som er grunnen til at noen pepper planter vil fortsette å se skranglete selv etter det regner.

Vann


Mengden av vann som en pepperplante mottar er avgjørende for deres helse. Mye regn kan faktisk være skadelig for pepper planter og føre dem til å se skranglete, fordi deres røtter blir mettet med vann. Jord som inneholder for mye vann vil ikke ha nok oksygen i den, og slik at røttene av pepper plantene begynner å kveles, noe som fører til hengslete pepperplanter. Selv om vann er nøkkelen til voksende paprika, kan for mye av det være problematisk.

Jord Vanning


Opprette riktig vanning og kanaler i jorda bidrar til å få pepper planter vannet de trenger uten å drukne dem. Grave kanaler som fører vann ned i jorda, men også lede det til et lavtliggende område ut av hagen bidrar til å gi pepper planter med vann og holder vann beveger seg ut av hagen også. Flekker av stående vann i en hage føre til problemer med sykdom, som også kan forårsake pepper planter å se skranglete.

Soppsykdommer


Anthracnose og rot råtne er soppskader som påvirker pepper planter som vokser i overflødig vann. Disse sykdommene trives i fuktige, varme miljøer, og en periode med mye regn kan gi sopp i hagen, spesielt hvis det er stående vann i jorda. Disse sykdommene føre pepper planter til å bli skranglete og ser dehydrert eller visnet, selv etter at de har blitt vannet. En sopp sykdom kan være årsaken til dårlig pepper plantevekst etter kraftig regnvær.

Fungicider og kulturell kontroll


Påfør fungicider til pepper planter for å bidra til å kontrollere spredningen av noen sykdommer og fjerne løv som viser tegn på alvorlig skade, som visner, misfarging, flekker eller død. Cutting tilbake skadede deler av pepper planter bidrar til å stoppe sopp fra å spre seg og oppmuntrer sunn ny vekst å dukke opp. Fungicider hjelpe kontroll og drepe den sporer av sopp og stoppe dem fra å flytte til andre områder av hagen.