Hovudside

Orchid blomst varianter

by Walther

Orchid blomst varianter

Det finnes kanskje ingen blomst så vakker som orkidé. Det finnes tusenvis av typer orkideer, og de vokser over hele verden, fra Asia til Europa og Australia, samt Nord og Sør Amerika. Blomstene er kjent for sine flotte farger og eksotisk utseende, og sjeldne arter er søkt av samlere og beskyttet for å sikre at de ikke forsvinner fra naturen, selv om mange kan dyrkes i hager og drivhus.

Ghost Orchid


En av verdens mest sjeldne blomster, er spøkelset orkidé som kun finnes i et lite, myrlendt område i det sørlige Florida og Cuba. Fordi knapphet sin, er spøkelset orkide føderalt beskyttet og ulovlig å plukke eller på annen måte forstyrre blomstene, som har vist seg svært vanskelig å vokse i fangenskap. Blomstene vokser på trestammer, som selv er flere hundre år gammel og belagt med en spesiell type mose som gir forutsetninger for orkideer til å trives. Elfenben farget blomster har lange tentakler og blomst i grupper på to til 10 for inntil to uker. Ghost orkideer slipper sin duft om natten for å hjelpe dem å tiltrekke sfinksen møll, den eneste insekt med en lang nok snabel nå inn i blomsten, samle sin nektar og pollinere det.

Tiger Orchid


Tigeren orkide er innfødt til varme og fuktige jungelen i Sørøst-Asia, der den vokser i crotches av trær. Antas å være de største orkidéarter i verden, den blomstens vinstokker vind rundt trærne for å samle næringsrikt løv, som den bruker som mat. Tiger orkide lange kronbladene er gule eller hvite og dekket i dusinvis av små rødbrune flekker, og gir inntrykk av en jungel dyret. Blomsten krever "en enorm mengde lys og varme" å blomstre, i henhold til Brooklyn Botanic Garden, noe som gjør det vanskelig å vokse i og med drivhus utenfor sitt naturlige miljø, men hybrider er lettere for gartnere å heve.

Pink Lady Slipper Orchid


Det finnes flere varianter av dame tøffelen orkide, så kalt fordi de har en tøffel-form pose som entraps insekter. Når feilene gjør sin vei ut, de blir dekket i pollen, som de sprer å hjelpe blomsten reprodusere. Den rosa damen tøffelen orkide vokser i Asia og den amerikanske Midtvesten og øst, fra Michigan til New England, og er beskrevet av den amerikanske Forest Service som en "stor, prangende Wildflower." Blomstene blomstrer i mai og juli, og er mellom 6 og 15 inches høy. Pink Lady tøfler har tre spisse blader som danner en trekant med en farget pose.