Hovudside

Informasjon om Tørris

by Walther

Tørris er en meget kald kjemisk forbindelse med mange anvendelser. Mens mange mennesker kan være klar over tørris eksistens, svært få forstår hva det er, hvordan det fungerer og hvordan brukte det er. Vurderer sin praktiske, er det viktig å forstå hva tørris er, hvordan den brukes, og noen av de forholdsregler som skal praktiseres når du håndterer den.

Identifikasjon


Tørris er rett og slett frosset karbondioksid (CO2). Imidlertid, i motsetning til vanlig is laget fra vann, smelter tørris fra et fast stoff direkte inn i en gass. Dette er grunnen til at det ser tåkete. Alt i alt, er tørris ekstremt kaldt. Dette gjør det ideelt for anvendelse som et kjølemiddel når tradisjonelle is ville være upraktisk.

Historie


Oppdaget av den franske kjemikeren Thilorier i 1835, tørris så sin første bruk kommersielt nesten 00 år senere, i 1925, da New York-baserte Priest Air Devices brukte forbindelsen i brannslukkere. Ettersom årene gikk, begynte folk å finne flere og flere bruksområder for tørris.

Produksjon


Tørris er enkel å lage. Bruk av maskiner, er CO2 lov til å flykte inn i en porøs pose hvor det fryser. Dette blir så samlet og komprimert til kuber ved maskiner. Tørris deretter begynner å fordampe når det utsettes for høyere temperaturer.

Bruksområder


Siden det er karbondioksid, kan den brukes til kalkholdige drikkevarer for å gjøre brus som root beer. Den kan også brukes til å feste metallet, for å fjerne gulvfliser og for å fjerne vorter. Det kan også bli funnet i verktøy som brannslukkere.
En tørr is primære formål er å bevare bedervelige matvarer. For eksempel bør fryseren noensinne bryte, kan du bruke tørris for å holde varene kald før du kan få din fryser reparert. Men aldri satt tørris i en fungerende fryser, fordi dette vil forvirre termostat og kan skade enheten.

Advarsel


Tørris er ekstremt kaldt, nå temperaturer rundt -109,3 grader F (eller -78,5 grader C). På grunn av dette, er det viktig å behandle tørr is med forsiktighet. Hvis det brukes feil, kan tørris gi forfrysninger eller annen skade på kroppen din, andre mennesker eller dyr. Det er viktig å forstå alle de riktige håndteringsprosedyrer før du bruker tørris. Disse inkluderer iført isolerte hansker, ved hjelp av tang og iført vernebriller.