Hovudside

Hvordan Grow med metallhalid Industribelysning

by Walther

Hvis du er voksende planter forbi frøplante scenen, slå dine lysstoffrør for metallhalogen industri (MH) lys, som produserer mye mer lys for større anlegg. Metallhalogen lampene lager blått lys som er utmerket for vegetativ vekst. For blomster og visse frukter, må du bytte til høyt trykk natrium (HPS) lys. De produserer en rødere lys som fremmer blomstring.

Metallhalogen lys er varmt. Varmen de produserer behov for å luftes bort med en vifte, og plantene må holdes en tilstrekkelig avstand slik at de ikke blir brent.

Bruksanvisning


•  Velg lysene som kan ta både metallhalogen og høytrykks natriumlamper, slik at du kan utveksle dem når plantene inn sin blomstring stadiet. Velg en med en ekstern ballast slik at du kan holde den i et annet rom. Ballast produserer mye varme.

•  Mål voksende område for å bestemme wattstyrke og hvor mye til å henge løkene fra plantene. Jo større den voksende område jo høyere wattstyrke må være. For et voksende område av 3 meter med 3 meter, kan du bruke en 250-watts lyspære. En voksende område på ca 4 av 4 meter trenger en 400-watts lyspære, et område 5 av 5 fot trenger en 600-watts pære og en 6-by-6-fots området trenger en 1000-watts lyspære.

•  Hang lysene fra taket ved hjelp av en talje, slik at de kan heves som plantene vokser. Plugge dem inn i en tidtaker. Stille inn timeren for 12 til 16 timer lys per dag. Plantene trenger en periode med mørke, slik at de kan hvile og regenerere seg selv.

•  Plasser plantene under lyset. Jo høyere wattstyrke, jo mer varme produsert og jo lenger vekk fra lyset plantene har være. For en 250-watts lyspære, plassere plantene 18 til 24 inches bort fra lyset. For en 400-watts pære, sette plantene 24 til 36 inches unna, for en 600-watts lyspære plassere plantene 36 til 48 inches unna, og for en 1000-watts pære plantene bør være 48 til 72 inches unna. Hvis toppen av plantene blir brune, de er for nær.

•  Bruk fans til å lufte din voksende området og holde ned varmen som produseres av lysene.

Tips og advarsler


  • Erstatte metallhalogen pærer etter 10.000 kumulative timer. Intensiteten av lyset avtar etter dette.
  • Metallhalogen og høytrykks Ssodium pærer er relativt dyrt å kjøpe og kjøre.