Hovudside

Potting jord for Raising ungtrær

by Walther

Potting jord for Raising ungtrær

Frøplante trær kommer i en utrolig variasjon - eviggrønne, løvskog, grunne røtter og dype forankring. De fleste krever en beholder stor nok til å hindre at røtter fra sirkle og vridning rundt hverandre inne i potten. Det er best å lære så mye som mulig om frøplante typen du er i ferd med å plante, men uansett type, de grunnleggende kravene jord er de samme: en rik blanding som inneholder noe fuktighet, men også drenerer godt. Det er lett å blande potting jord for frøplanter selv.

Bruksanvisning


•  Kjøp hage sand, organisk plantejord og Sphagnum torv fra din lokale hjem og hage sentrum. Unngå potting jord som har tid-release gjødsel, og andre varianter av torv, som kan inneholde for mye vann. Sørg for å kjøpe nok til å fylle dine beholdere.

•  Spre en presenning på gresset eller oppkjørselen, eller på gulvet i hjemmet ditt. Plassere beholdere, poser med torv, jord og sand, grus, spade og frøplanter på presenning. Ta på hansker for å beskytte hendene.

•  Fukt Sphagnum torv med vann før bruk. Det vil være meget tørt og lys. Fuktighet vil gjøre det bosette litt slik at du kan måle den riktig inn i beholderne.

•  Fyll beholdere halvfulle med organisk plantejord. Følg med en firedel torv og en firedel sand. Dumpe beholdere, ett om gangen på duken og bland jord, torv og sand med en spade.

•  Fordel et grunt lag av grus i bunnen av hver beholder for å tilveiebringe ekstra drenering. Spade den blandede jord tilbake i hver beholder. Fukt grundig, deretter plante frøplante trær.

Tips og advarsler


  • Hvis du plante å holde frøplante trær i containere i flere år, vil noen gjødsling være nødvendig etter det første året.
  • Vær forsiktig med å bruke for mye Sphagnum torv i jord blanding. Det holder vann veldig godt, og du ønsker ikke frøplanter å få rot råtne fra for mye fuktighet.