Hovudside

Hvordan Gjødsle søtpotet Vine Planter

by Walther

Vanligvis gjør hagejord ikke naturlig inneholde alle de næringsstoffene som søtpotet vintreet planter trenger. Søtpotet vinstokker trenger nitrogen for vekst og grønne blader, fosfor for sterke rotsystemer og kalium for sunn vekst. Mangel på noen av disse næringsstoffene vil føre til reduserte avlinger eller usunn planter. Gjødsel inneholder viktige næringsstoffer for en produktiv søt potet avling. Gartnere må levere gjødsel til rett tid for å vokse og opprettholde en sunn en fruktbar søtpotet anlegget.

Bruksanvisning


•  Spre en gjødsel med en NPK mengde 10-10-10 (10 prosent nitrogen, 10 prosent fosfor og 10 prosent kalium) over nyplantede søtpotet seng. Et allsidig gjødsel hindrer overdreven vekst som oppfordrer skadedyr og soppsykdommer.

•  Vann søtpotet seng, slik at jorda er fuktig, men ikke ekstremt våt. Dekk til sengen med et stykke klar plast for å holde jorda varm. Hull i plasten for å redusere karbonmonoksid buildup. Fjern plast når spirene vokse til en tomme.

•  Påfør 11 oz. av nitrogen per 1000 kvadratmeter tre uker etter transplantasjonen dine søtpoteter. Vanne området etter å levere nitrogen for å holde fra å brenne opp dine søtpotet vintreet planter.

•  Dig minst en fot bort fra anlegget for å presse søtpoteter gjennom jordsmonnet. Slip din hage gaffel eller spade under søtpotet når det er klar til å høste. Søtpoteter er klar til å høste 90 til 120 dager etter planting. Velg et tidspunkt når jorda er tørr å gjøre høsting enklere.

Tips og advarsler


  • Gjennomføre en jord pH test på hageområdet tre måneder før planting. Søtpoteter må dyrkes i et pH-område på 5,5 til 6,5 for å absorbere jordsmonnets næringsstoffer. Spre kalk løpet sur jord eller svovel løpet alkalisk jord for å oppnå dette området.
  • Over-gjødsling søtpoteter reduserer sin søte smak.