Hovudside

God gjødsel for en lilla treet

by Walther

God gjødsel for en lilla treet

Lilla trær er best kjent for sine duftende blomster, som kan vises i et bredt spekter av farger, inkludert magenta, lilla og hvitt. Syriner kan stå alene som en delikat tillegg til landskaps eller vokse sammen for å skape en attraktiv hekk. Riktig pleie og gjødsling vil holde disse hardføre trær sunt, selv om de kan tåle omsorgssvikt i mange situasjoner også.

Beliggenhet


Syriner bør plantes i et område med full solen. Space dem 10 til 15 meter fra hverandre. Hvis plante syrin som en hekk, redusere avstanden mellom plantings til 6 meter. Den kinesiske lilla er det beste utvalg for sikrings beplantning. Alle lilla trær foretrekker godt drenert, loamy jord med en pH mellom 6,5 og 7,0. For å oppnå ønsket pH, endre jord med bakken kalkstein. Hvis disse kravene er oppfylt, vil syriner trives selv med minimal gjødsel i etterfølgende år.

Planting


Plante syriner i tidlig på våren, når treet er sovende. Plassere etablerte trær i et stort hull med god plass for root spredning. Plassere treet så det er ikke mer enn 1 cm lavere enn sin opprinnelige planting. Legg en liten mengde av alderen husdyrgjødsel eller organisk kompost til å endre tung leire jord og bedre drenering. Gjødsel er ikke nødvendig i løpet av det første året. Dersom det er ønskelig, legge til en slow-release 18-6-12 gjødsel om en måned etter planting. Bruk ca 2 oz. av denne gjødsel per fire kvadratmeter.

Omsorg


Etablerte lilla trær bør bli befruktet i tidlig på våren før veksten har begynt. Bruk en balansert gjødsel som 5-10-10, 10-10-10 eller 20-20-20. Bruk ca 1/2 kg av gjødsel for hver 25 kvadratmeter. Jord pH bør testes hvert tredje eller fjerde år for å opprettholde riktig nivå. Lilla trær krever kun minimal vanning og kan vanligvis overleve med tilstrekkelig regnvann, som krever spesiell omsorg bare i perioder med tørke. Organisk mulch, såsom furubark rundt roten av planten, vil bidra til å holde på fuktighet og hindre ugress.

Blomstring


Overgjødsling kan være problem med lilla trær. Ikke bruke for mye nitrogen, da dette vil oppmuntre bladvekst på bekostning av den lilla er duftende blomster. Begrense beskjæring til døde eller syke skogen, og fjerne aktive blomster bare minimalt for å forbedre formen på treet. En 10-10-10 flytende gjødsel kan brukes etter beskjæring å bidra til å oppmuntre ytterligere vekst.