Hovudside

Hvordan Grow Trees Fra Seed

by Walther

Økende et tre fra frø til forfall kan være en tilfredsstillende prosess. Med mindre du har en hybrid eller sorten, vil frøet produsere et tre med de samme grunnleggende egenskapene til den overordnede treet. Det vil ta litt tålmodighet, skjønt, spesielt når det vokser trær for deres frukt eller blomster, som det tar vanligvis flere år for et tre for å komme i produksjon.

Bruksanvisning


•  Pakk ut frøene. Mange tre frø har en beskyttende dekke som må fjernes før spiring kan forekomme. Bevingede frø kan bli gnidd mellom fingrene for å fjerne dette laget. Plassere furu og gran kjegler i en papirpose og lagre på et tørt og varmt sted til kjeglene har åpnet og frøene har falt ut. Cedar kjegler og frukt groper kan bli dynket i vann for å tvinge dem til å åpne.

•  Oppbevar frøene. Tillat frøet til å tørke, om nødvendig. Lagre frøene i merkede og forseglede plastposer. Hvis du bare lagrer i et par dager, oppbevar ved romtemperatur. For lengre lagring, holde på øverste hylle i kjøleskapet.

•  spire frøene. Den naturlige måten for frø å spire er å begrave dem shallowly i høst og tillate dem å vær gjennom vinteren. De vil deretter spire om våren. Ofte raskere og mer pålitelig resultatene er oppnådd med tvungen spiring, etterligne overvintring prosessen.

•  Sow frøene. Bruk frø skuffer eller individuelle beholdere. Fyll containere til 1/2 tomme fra toppen. Plant tre frø grunt. Hvis frøet er 1/3 tommers lang eller lengre, trykker halvparten av såkorn i planting mix. Mindre frø kan strøs jevnt på overflaten av jorden. Dekke alle størrelser med et fint lag med sand og deretter vann grundig.

•  Hold frøene fuktig. For å holde fuktighet i, dekk med plast eller holde i en liten ramme dekket med glass., Men sjekk dem ofte, slik at de ikke tørker ut.

•  Gi frø plass til å vokse. Når spirene er store nok til å håndtere uten å skade dem, bør de bli transplantert inn i individuelle potter. Frøplanter som raskt utvikler lange taproots bør plantes i større potter.

Tips og advarsler


  • Noen frø ta ekstra innsats for å få fart på naturlige prosesser for å bryte ned det ytterste laget. En prosess for å gjøre dette er kjent som markberedning. Dette innebærer noen ganger soaking frøet i 24 timer i romtemperatur vann, eller i tilfelle av belgfrukter slik som acacia og Robinia, et bløtlegging i varmt vann i 24 timer i en 3: 1 vann-til-frø-forhold. Det er også fysisk eller mekanisk markberedning, som brukes for frø med et hardere belegg. Nick frøet med en kniv, fil eller sandpapir, eller riste frøene i en krukke sammen med skarp grus.
  • Prosessen med lagdelingen fungerer godt for frø fra tempererte klimaer, og involverer kjøling frøene for en periode av tid. Plasser frøene i en merket, klar plastpose i kjøleskap og sjekk ofte for tegn til spiring. Frø bør sås når spiring oppstår.