Hovudside

Hvordan kan jeg Root en Cutting Fra en Magnolia Tree?

by Walther

Hvordan kan jeg Root en Cutting Fra en Magnolia Tree?

Magnoliatre, spesielt Magnolia campbellii, er et eviggrønt tre vokst i de sørlige statene i USA. De store blanke blader er vakker, men blomstene står i sentrum. De er flotte og kan vokse 3 til 5 inches lang i form av en kopp og 3 til 4 inches bred. M. soulangeana, en annen populær hybrid, har massive kremhvite blomster med lilla skyggelegging. Begge disse plantene foretrekker varmere vær og vil sende ut røtter fra borekaks.

Samle Borekaks


Se over treet for ny vekst i juli. Du ønsker å finne årets vekst som vil være grønt tre og mer utsatt for rooting. Finn en shoot som har minst tre noder og kuttet den av. Ikke fjern noen blader og holde slutten fuktig før du er klar til å jobbe med det. Samle rundt 6 borekaks for å være sikker på minst en av dem vil heie.

Klargjør Cutting


Plassere borekaks i vasken og dekk dem med vann for å sørge for at de holdes fuktig mens du forbereder dem for rooting. Skjær en 1 1/2-inch vertikal sliss i bunnen av hver av borekaks og deretter returnere dem til vannet. Dypp hver kutte i rooting hormon så høyt som den vertikale kutt og deretter stikke dem i en beholder som holder halv sand og halv torvmose. Det hjelper hvis du forberede hullene først med en blyant. Fukte jorda og plasser beholderen med borekaks i en plastpose.

Plante Forankret Cutting


Plante stiklinger neste vår etter at de har hatt en sjanse til å etablere et rotsystem. Forberede et hull større enn din plante potten og legge litt humus og torv mose å gjøre en god seng for magnolia. Sette anlegget i hullet og tamp jorda forsiktig ned rundt anlegget. Holde det fuktig for det første året og luke gratis. Treet skal vokse flere inches og fortsette å vokse en sunn rot ball.