Hovudside

Hvordan erstatte paneler for 9x7 Garasjeporter

by Walther

Garasjeporter kommer i en rekke dimensjoner, men ni meter med 7 meter er en vanlig størrelse. Garasjeporter er sammensatt av flere paneler sluttet sammen; hvert panel er smal nok til at hjulene på hver side av den kan gå til 90 grader-kurven i portskinnen. Hvis et panel fordreier eller lider støtskade, vil du sannsynligvis nødt til å erstatte det heller enn å reparere den. Det er som regel billigere å skifte ut et enkelt panel enn det er å erstatte en hel dør. Skifte panelene på en 9-by-7-fots garasjeport krever noen grunnleggende verktøy.

Bruksanvisning


•  Slå av strømmen til garasjeporten mens du arbeider på den for å forebygge risikoen for skade. Dette eliminerer muligheten for at døren beveger seg utilsiktet under reparasjonen.

•  Mål dimensjonene av de enkelte paneler på 9-by-7-fots dør som trenger utskifting, ved hjelp av et målebånd. Platene selv kan variere litt i størrelse, avhengig av døren modell, selv om de samlede portdimensjoner er de samme. Bruke disse målingene til å få erstatning paneler som passer på riktig måte.

•  Løsne eventuelle boltene som holder panelet på plass på døra, ved hjelp av en skiftenøkkel eller skrutrekker. Hvert panel er holdt på plass av et hengsel, slik at trekk i panelet av hengselet når skruene er løsnet. Panelet sklir av banen på enkelte modeller, noe som betyr at du muligens trenger å trekke av lavere paneler for å komme til de du ønsker av døren.

•  Skyv det nye panelet inn i rammen og lås den på hengslene på begge sider. Sikre eventuelle bolter tilbake på plass og gjenopprette eventuelle paneler rundt det som kreves fjerning.

•  Åpne og lukke døren flere ganger for å være sikker på at utstyret fungerer og panelene er ikke å bli sittende fast.

Tips og advarsler


  • Utskifting paneler bør være av samme materiale som resten av døren. Ikke bland trepanel med aluminium, for eksempel.
  • Sjekk sporet av døren når du skifter panelene. Hvis et panel er spratt ut på grunn av sporskader, må sporet reparasjon; ellers dine nye paneler vil ha de samme problemene.