Hovudside

Hvordan få Impatiens å blomstre

by Walther

Hvordan få Impatiens å blomstre

Impatiens (Impatiens walleriana) er årlige blomster som blomstrer i lange perioder av gangen. Hvis du har et område med delvis skygge, Impatiens er gode planter til å vokse hvis du ønsker et vell av blomster. Impatiens også vokse godt i containere og hengende kurver. 1- til 2-tommers diameter blomster kommer i en rekke farger. Noen varianter har en enkelt rad med kronblad, mens andre har en dobbel rad. Impatiens vokse 12 til 18 inches i høyden. Hvis Impatiens ikke trer, treffe tiltak for å oppmuntre de blomstrer.

Bruksanvisning


•  Kontroller plasseringen av Impatiens. Impatiens trenger for å vokse i delvis skyggefulle områder, med 2 til 4 timer med solen. For mye sol eller for mye skygge holder dem fra blomstringen.

•  Mål avstanden mellom plantene. Dersom Impatiens er plantet for tett sammen, vil de ikke blomstre også. Impatiens skal ha 6 til 12 inches plass mellom dem.

•  Sett fingeren i jorda. Impatiens liker ikke soggy jord, heller ikke de liker tørr jord, noe som fører til stress, de kan danne blomsterknopper i tørr jord, men knoppene vil falle av før du åpner. Impatiens foretrekker fuktig jord.

•  Vent en til to uker etter transplantasjonen for Impatiens til blomst, som planting skaper sjokk, og planten trenger tid til å vokse nye røtter.

•  Kontroller for bugs. Impatiens er utsatt for snegler, bladlus eller edderkopp midd. Hvis du oppdager snegler, fastsatt en lav skål fylt med øl. Snegler vil krype inn i øl og drukne. Hvis du finner bladlus eller edderkopp midd et problem, sprøyte plantene med insektmiddel eller et insekt såpe. Blande og bruke i henhold til etiketten retninger. Å lage din egen insekt såpe, hell 1 liter vann i en sprøyte beholder og tilsett 2 ss. av flytende oppvaskmiddel med 1 liter vann.