Hovudside

Hvordan Grow Teak Wood

by Walther

Teak er et tropisk hardtre brukt i high-end produkter som yacht dekk og luksus gulv. Veden er gylden når kuttet, til slutt falming til rødbrun. Teak er ekstremt holdbar og værbestandig. Det er en raskt voksende treet, men det må være lov til å modnes i 10 til 15 år før den oppnår sin verdi. Det kan dyrkes fra frø.

Bruksanvisning


Spiring


•  Kjøp teak frø fra ditt lokale hagesenter eller online. Du kan ha bedre lykke bestiller frøene online siden teak er innfødt til India og Asia. Kjøpe 20 til 30 frø for å bedre sjansene for spiring.

•  Sett frøene i en striesekk og suge dem under vann i 12 timer. Suge frøene i rennende vann hvis mulig.

•  Legg ut dine frø og la dem tørke i sola i 12 timer. Gjenta denne prosess for 10 til 14 dager.

•  Lag såing senger for frøene. Spre et tynt lag av grus eller småstein, etterfulgt av et tykt lag av grov sand, og et 10 cm lag av sand 1/2 og 1/2 torvmose. Plasser frøene i det øverste laget, såing dem ikke dypere enn 10 cm.

•  Vent 10 til 15 dager. Overfør de spirer frøplanter i små beholdere og tillate dem å vokse i fullt sollys. Når spirene nå 30 til 40 cm høy, vil de trenger for å bli overført til den permanente nettstedet. Holde noen ungerminated frø - de er fortsatt levedyktig. Lagre frøene og forsøke spiring neste sesong.

Planting


•  Klargjør permanent sted for bare trær før planting. Velg et område med full sol og rik, godt drenert jord. Du vil også trenge nok plass til å plante trær på minst 6 meter fra hverandre.

•  Till jorda 50 cm dyp for hver ungtrær. Legg til en håndfull av landbruks kalk for å heve pH-verdien i jordsmonnet. Bland et 1-til-en forhold av myrtorv og grov sand for å bedre drenering av jord. Fjern eventuelle ugress for hånd eller med ugressmiddel. Tungt vanne jorda og holde det fuktig inntil planting.

•  Plant saplings så dypt som de hadde blitt plantet i beholderne. Vanne jorda og dekke eventuelle synlige røtter. Hold jorden fuktig hele tiden, men aldri våte. Påfør 100 gram balansert gjødsel per tre på tidspunktet for planting og igjen på slutten av sesongen.

Tips og advarsler


  • Hyppig tynning og beskjæring er nødvendig for å gi den høyeste kvalitet tre. Beskjære trærne like før standen ser ut til å være avsluttende inn på seg selv, og etter nye blader har utviklet.
  • Ta kontakt med en profesjonell når beskjæring trær. Det er farlig å kutte lemmer hvis du er uerfaren. Ikke bare kan du skade deg selv, men dårlig beskjæring teknikker kan forårsake alvorlig skade på treet.