Hovudside

Hva Trær er påvirket av Ash Borer?

by Walther

Hva Trær er påvirket av Ash Borer?

Askeboremaskiner, også kjent som Emerald aske borer eller Agrilus planipennis, er små, invasiv skadedyr som påvirker mange områder av USA og Canada. Aske pinnen er en type bille og er omtrent 1/2-tommer lang og metallisk grønn i fargen. Disse billene skape kaos, forårsaker omfattende skader og død til berørte trær. Aske borer voksne er i stand til å fly minimum 1/2-mile fra treet der de klekkes og kan spres til uberørte områder på flere måter.

Bakgrunn


Asken borer er innfødt til Kina, Korea, Japan og østlige Russland. Før juni 2002 pest ble aldri funnet i USA. Forskere mener at askeboremaskiner ved et uhell ble brakt til Nord-Amerika i asketre brukes for crating og frakt last.

Identifikasjon


Askeboremaskiner tilhører en familie av insekter kalt metalliske tre-kjedelig biller og påvirke alle typer nordamerikanske asketrær inkludert svart, hvite og grønne varianter. Asken borer kan påvirke trær i hageområder eller naturlige skogen og har blitt funnet i greiner med diameter så smale som 1 tomme. Smaragd aske borer angrep har blitt funnet i Michigan, Illinois, Indiana, Pennsylvania, Kentucky, Missouri, Virginia, West Virginia, Maryland, New York, Minnesota, Ohio, South Dakota og Wisconsin.

Ash Borer Lifecycle og rollen til Berørte treet


De invasive insekter er tilstede fra mai til slutten av juli. Voksen askeboremaskiner dukke opp fra barken på infiserte trær i slutten av mai og innen et kort tidsrom begynne å legge egg. Eggene klekkes i barken på den berørte aske treet; nyklekkede askeboremaskiner tilbringe vintermånedene i larveform. Billene ser ut til å foretrekke å legge eggene sine på asketrær som allerede er stresset; men de kan infisere friske trær så vel som de som allerede er stresset, syke eller døende.

Symptomer


Symptomer på aske borer infestations inkludert en tynning tre baldakin fulgt av døden i så mye som halvparten av treets løvverk og grener. Innen to år vil det meste av treets løvverk og baldakin være død. Voksen askeboremaskiner forlate markeringer i barken av berørte asketrær - markeringene er formet lik bokstaven "D" og markere området som voksne biller dukke opp fra barken.

Hindre spredning


Menneskelige aktiviteter er den primære måten askeboremaskiner er spredt over lange avstander. Tre førsteklasses eksempler inkluderer bringe befengt fyringsved til upåvirkede områder, flytte infisert ask eller flytting befengt logger. I et forsøk på å prøve å kontrollere angrep, har mange stater anlegges en karantene, noe som gjør det ulovlig å bringe asketrær eller produkter som inneholder aske tre inn i staten eller fylket. I tillegg har mange statlige etater og universiteter i de rammede delstatene innstiftet pedagogiske programmer for å lære publikum om problemet i et forsøk på å stoppe spredningen av den destruktive aske borer.