Hovudside

Hvordan Tørk nesle blader

by Walther

Hvordan Tørk nesle blader

Høsting og tørking urter er en billig og bærekraftig måte å legge sunne te og medisinske brygger til din livsstil. Brennesle har en lang historie med bruk i gamle og alternative medisinske praksis. Det er verdsatt som et vanndrivende sies å fjerne giftstoffer fra kroppen. Det er også brukt for eksem, ømme muskler og ledd, blodmangel, gikt og leddgikt, ifølge University of Maryland Medical Center.

Bruksanvisning


•  Skjær nesle stilker ned til bakken ved hjelp av en saks. Innhøsting nesle i sommer når plantene produserer rikelig ny vekst. Skjær stilkene i midten av morgenen på en tørr dag etter eventuelle dugg og fukt har brent av.

2 Få tak i nesle av stammen i bunter 1 til 2 inches rundt på stammen. Vikle et stykke hyssing stramt rundt stilkene og knyt en sløyfe i strengen.

•  Hang bunter av nesle fra en rafter i et varmt og tørt rom for en uke eller inntil bladene føles tørr og smuldrete å ta på.

•  Hold nesle opp ned over en stor bolle. Spread avis eller et tøystykke under bollen før du begynner.

•  Kjør hånden ned over batch av nesle stripping det fra stilkene. Fortsette inntil de fleste bladene har smuldret bort fra stilkene. Kast de nesle stilker.

•  Hell tørket nesle blader i en glasskrukke med et tett lokk. Merke krukke med innhøstingen dato og urt og oppbevar den på et kjølig område hvor det vil være beskyttet mot direkte sollys.

Tips og advarsler


  • I fuktig klima, nesle igjen å tørke kan ikke fullføre tørking helt. Etter at brennesle har vært ute tørking i en uke, hvis det er fortsatt ikke tørr og smuldrete, legg det på en stekeplate i en 100 til 150 F ovnen. Overvåke nesle og fjerne den umiddelbart når det er tørt.
  • Frisk nesle har fine hår som vil føre til svie og utslett ved kontakt med huden. Bruk hansker og verneklær når håndtering fersk brennesle. Når tørket, bladene mister sine irriterende effekter.