Hovudside

Insect Control for en grønnsakshage

by Walther

Insect Control for en grønnsakshage

Insekter i en kjøkkenhage anses skadedyr når de har muligheten til å skade vegetabilske planter. Andre insekter i en grønnsakshage kan være fordelaktig, og bidra til å kontrollere skadeinsekter. Insekt kontroll for en grønnsakshage bør være nøye balansert til bare utrydde skadedyr, men ikke skade de gunstige insekter. Metoder for kontroll kan omfatte forebygging, økologiske såper og, til slutt, kjemiske plantevernmidler.

Typer av Insekter


Gjenkjenne hva slags skadedyr er i hagen din. Se etter tegn, for eksempel hull i bladene, bite merker på dine grønnsaker, visner planter og insekt ekskrementer. Tygge skade på blader og grønnsaker er ofte et resultat av sommerfugllarver og gresshopper. Små hull og visner skader er ofte et resultat av squash bugs; jord insekter; og ormer, bladlus, stinke feil, Trips og midd.

Forebygging av Insect Infestation


Den beste kontrollen for grønnsakshage insekter er forebygging. En sunn hage plantet i fruktbar jord, fri for ugress og insekter, vil fraråde insekter fra begynnelsen. Planter som er fordelt ordentlig fra hverandre vil også hindre mange insekter fra blomstrende i hagen din. Livskraftige sunne planter med riktig gjødsling og luft ventilasjon kan ofte trives selv med insektskader. Hvis du ser noen insekter, plukke dem av for hånd og squash dem før de kan formere seg.

Organisk kontroll av insekter


Kontrollerende insekter organisk bør kombinere flere metoder. Handpicking og ødelegge insekter på en jevnlig basis bør alltid være ansatt i små hager. Sprøyting plantene dine daglig med en hageslange vil kutte ut mange av de små insekter som bladlus og også egg av større skadedyr. Avhending av grener eller planter som er tungt infisert er også en viktig del av kontroll. Holde hagen weed-fri fordi ugress er ofte vert for insekter som vil flytte til vegetabilsk planter. Det første trinnet i plantevernmiddel bruk bør alltid være organiske plantevernmidler som neem olje, såper, svovel støv og pyrethrum. Organiske plantevernmidler, stammer fra naturlig forekommende kilder, er tryggere for mennesker og dyr.

Biologisk kontroll


Ved hjelp av gunstige leddyr å mate av egg, larver og midd av de skadelige hage insekter anses biologisk kontroll. Edderkopper, gekkoer og dame bugs kan kjøpes fra leverandører til å bli utgitt i hagen din til å hemme insekter du ikke vil ha.

Chemical Control


Den siste utvei, er kjemiske plantevernmidler noen ganger nødvendig for å kontrollere insekter i hagen din. Mange kjemiske plantevernmidler har blitt bestemt trygt basert på gjeldende retningslinjer Environmental Protection Agency og kan kjøpes i hagen butikker. Plantevernmiddel kjemikalier kan gå inn i grønnsakene som de vokser og kan ha skadelige fremtidige effekter på mennesker og dyr.