Hovudside

Slik installerer røykvarslere for å sikre liv og sikkerhet

by Walther

Slik installerer røykvarslere for å sikre liv og sikkerhet

Å vite den riktige måten å installere røykvarslere er avgjørende for din sikkerhet i hjemmet. Røykvarslere gå av når røyken er til stede i hjemmet. Dette varsler deg og dine familiemedlemmer til å evakuere hjemmet raskt og ring brannvesenet. Du bør diskutere med din familie den riktige måten å avslutte hjemme når en alarm går av. Også utpeke et sted å møtes utenfor hjemmet, slik at du raskt kan etablere hvis noen er fanget inne eller fortsatt i fare. Diskutere hvordan du bruker et brannslukningsapparat og hvordan ringe brannvesenet eller andre nødnumre. Disse forebyggende tiltak sikre at alle rømming trygt hjem og unngår katastrofale skader.

Bruksanvisning


•  Leie en godkjent elektriker til å installere røykvarslere som er koblet sammen gjennom ledningene systemet i ditt hjem. Sammenkoblede røykvarslere er en ekstra sikkerhetsforanstaltning fordi de varsle medlemmer i hver del av ditt hjem som en brann er i gang. Dette gjør at alle kan gå trygt før brannen hindrer rømning.

•  Installer røykvarslere på hvert nivå av ditt hjem, nær hver separat soverom eller sovested. Mange branner som resulterer i dødsfall starter tidlig på morgenen eller sent på kvelden. Ikke glem å sette en alarm i kjelleren.

•  Plasser røykvarslere høyt på tak og vegger. Husk at røyken stiger. Hvis taket har en høy pitch, installere det på det høyeste punktet for å sikre sikkerheten til familien din. Bruk en stige eller solid skritt krakk å montere alarmer riktig.

•  Monter tak alarmer minst 4 inches unna nærmeste vegg. Plasser veggmonterte alarmer ca 4 til 12 inches fra taket.

•  kjøpe spesielle røykvarslere for personer som er tunghørt eller døv. Alarmer som blinker lys, vibrere eller ha en kombinasjon av lyd, lys og vibrasjoner er tilgjengelige for disse personene.

Tips og advarsler


  • Fastmontert røykvarslere som interconnect i ditt hjem bør ha batteri backup i tilfelle strømbrudd.
  • Sove med soveromsdørene lukket er en klok idé å hindre røyk innånding på grunn av en brann. Dersom medlemmer av husstanden praktiserer denne vanen, sørg for at du har sammenkoblet røykvarslere. Hvis alarmen går i ett område av hjemmet, vil det varsle alle beboerne på samme tid.
  • Les instruksjonene på dine røykvarslere. Noen enheter batteridrevne er selvklebende og feste på veggen eller taket overflaten. Andre krever bare bruk av en skrutrekker.
  • Skift ut batteriene tidlig på alarm hvis det begynner å lage en pipelyd. Dette indikerer dårlige batterier.
  • Kjøp nye røykvarslere hvert åtte til 10 år. Vurdere en dual sensor alarm. Disse varsel du til raske flammer eller røyk.
  • Å ha en røykvarsler i hjemmet medfører ikke det noen beskyttelse hvis det ikke fungerer som den skal. Test dine røykvarslere én gang hver måned ved å trykke på "test" -knappen. Det bør gå av umiddelbart, og ikke høres svak. Utpeke en dato hvert år for å bytte batterier i dine røykvarslere. Dette kan være et jubileum, bursdag eller en hvilken som helst dato du lett kan huske. Defekte alarmer er vanligvis et resultat av døde eller savnede batterier og frakoblede alarmer, ifølge National Fire Protection Association.
  • Aldri installere røykvarslere i nærheten utkast fra vinduer, kanaler eller dører. Utkastene kan forstyrre driften.
  • Ikke dekorere eller forsøke å skjule alarmer med klistremerker eller maling. Disse elementene kan forstyrre alarmen fungerer som den skal.