Hovudside

Vare på en Calathea Medallion Plant

by Walther

Vare på en Calathea Medallion Plant

Calathea veitchiana "Medallion", eller medaljong calathea, er en tropisk løvverk plante innfødt til Sør-Amerika. De store, dype grønne bladene er prydet med mønstre av krem ​​og lys grønn, mens undersiden av bladene skiller seg ut i en vakker dyp rød. Dette er pirkete planter som krever en varm, fuktig miljø hvis de skal trives. Medallion calathea vil raskt avta hvis sin varme og vann behov ikke er oppfylt.

Høyre Lys og Air


Hold calathea unna kaldras i temperaturer lavere enn 50 grader Fahrenheit, og ideelt mellom 60 og 80 grader Fahrenheit. Direkte sollys vil svi en calatheaâ € ™ s blader, men det vil klare seg ganske bra i massevis av indirekte sollys eller enda et skyggefullt sted. Hold fukten konstant og være oppmerksom på at calathea ikke svarer godt til tørr luft. Opprettholde luftfuktigheten er vanskeligere i vinter, men er lettere å oppnå ved å plassere potteplante på en stein brett fylt med vann eller plassere en luftfukter i nærheten. Husk å rengjøre luftfukter-filtrene ukentlig. God luftsirkulasjon er også viktig for calathea, og det vil svare godt til masse frisk varm luft.

Vann


Hold jorden fuktig, men aldri soggy, og unngå å la anlegget sitte i vann; i stedet, kast drenering vann etter vanning. Den calathea vil bukke under for rot råtne hvis jorda holdes for våt. Opprettholde jevnt fuktig jord kan være vanskelig å oppnå hvis du er en amatør gartner, men hvis du potten calathea i en hurtigtørk potting medium, og vann den når overflaten føles tørr før vannet renner gjennom dreneringshull, skal du kunne for å oppnå den rette fuktighetsnivået i jord. Prøv å senke det i en kommersiell kaktus potting mix eller inkludert noen sand i din potting jord. Vanne din calathea oftere i sommer, og med større forsiktighet i vinter, spesielt hvis temperaturen er kjøligere. Holde et tett øye på jord, aldri la det tørke ut og vann når overflaten føles tørr.