Hovudside

Hva bør jeg vite om Mold fjerning?

by Walther

Muggvekst i hjemmet kan være en alvorlig helseproblem. Det kan føre til tap av hukommelse, forvirring, hodepine, pusteproblemer, utslett, byller, fibromyalgi, kronisk tretthet, choking, hoste, nysing og mer. Noe sted i vegger, gulv og tak som blir våt kan bli en grobunn for mugg. Alt fra flom til utette rør til kondens kan utløse problemet. Hvis din hjemme utvikler en mold problem, må du forholde seg til det med en gang, før det blir verre.

Finne Mold


Det første trinnet i å bekjempe mugg er å finne den. Begynne å lete overalt at vann kan ha fått. Se etter vann flekker eller misfarging på din vegger, gulv og tak. Sjekk under taket på loftet. Sjekk crawlspace hvis du har en, og i kjelleren.

Sikkerhet


Rydder opp mold kan være farlig for helsen din, fordi det setter formen i luften der du kan puste det inn eller få det på huden din. Bruk støvmaske eller åndedrettsvern minst middels effektivitet når du er på jobb. Bruk klær som dekker alle deler av kroppen din, inkludert et ytre lag av klær som lett kan fjernes for vask. Bruk gummihansker og beskyttelsesbriller, samt en slags hår beskyttelse, som et hårnett eller dusjhette. Sørge for at alle ikke er involvert i renhold forlater huset. Arbeid kun i korte perioder, så gå ut og puste ren luft. Fjern det ytterste laget av klær før du går ut.

Air rommet


Forsegle eventuelle kanaler og dører som du ikke kan lukke med plast, for å hindre mugg fra å reise til andre områder av huset mens du er renhold. Bruk en luftrenser i rommet du er renhold i å ytterligere redusere mengden av mugg i luften. Etter rengjøring et rom, la det luft ut.

Rengjøring


Scrub hard, ikke-porøse overflater med såpe og vann. La dem tørke, deretter skrubbe dem igjen med en moldicide. Dersom mold på porøse overflater er ikke så ille, kan du prøve å rense den av. Hvis det er satt i dypt, eller dekker en stor del av overflaten, vil du sannsynligvis nødt til å kaste det bort. Støvsuge gulvene med en våt / tørr støvsuger med rikelig med vann i den.