Hovudside

Spesifikasjoner for Ipe Wood

by Walther

Spesifikasjoner for Ipe Wood

En tropisk tre hører fra de subtropiske høylandet i Mexico til Argentina, IPE (Tabebuia impetiginosa) utvikler en svært variabel utvalg av modne størrelser, men ofte modning 20 og 40 meter høy og 20 til 30 meter bred. "Roble", "lilla trompet treet", "cortez", "Ironwood" og "pau lope" er alternative navn for det ornamentale tømmer treet. Andre arter av Tabebuia som vokser så høye som 120 til 150 meter høye kan ofte og tvetydig referert til som IPE, også.

Farge


Kjerneveden i IPE treet i bagasjerommet er en rik oliven-brun farge, nesten på linje med den bleke rødere-farget mahogni treets tre. Ofte er det striper av litt lysere eller mørkere olivenbrune toner. Mykere yteved av treet, som omgir kjerneved, er betydelig lysere i fargen derimot.

Tetthet


Den fine tekstur av IPE kjerneved gjør det tett, sterk og tung. Per kubikk fot, den veier ca 64-70 pounds og vil synke i vann. Det regnes som to til tre ganger så sterk som eik, ifølge både Tropical American Tree Farms og San Antonio Engros Lumber Company.

Kvaliteter


IPE tre er svært motstandsdyktig mot råte, insekter, ultrafiolett eksponering lys, is, salt, slitasje, splint, kjemikalier og er klasse A brannklassifiserte i USA i henhold til San Antonio Engros Lumber Company. Ingen konserveringsmidler eller tetningsmasse er nødvendig for å opprettholde disse naturlige kvaliteter av noe fet kornet IPE trelast.

Longevity


Den overlegne styrke, stabilitet og holdbarhet av tre finner det varer over 25 år når de utsettes for utendørs elementer. Det kan plasseres i direkte kontakt med jord og veden naturlig motstår forråtnelse og råte. Det tørker godt og normalt ikke vri, bøye eller checker som det botemidler.

Bruksområder


IPE opplever utbredt og bevist bruk i kvalitet møbler og dekorative finer. Dens styrke og holdbarhet gir sin bruk for utendørs gangbroer, dekk, terrassebord, og veranda gulv. Verktøy håndtak, industrigulv og tekstil mill elementer er blant andre programmer.