Hovudside

Fakta om philodendrons

by Walther

Fakta om philodendrons

Ofte funnet voksende i lite lys steder i offentlige bygninger og private hjem, philodendrons (Philodendron spp.) Er farten til potteplante for de mørke områdene i våre indre områder. Det hjelper at de er ganske lett å vokse og svært forgiving av mishandling - men bare til et visst punkt. Vanne dem for mye, og de vil visne og dø. Befrukte dem litt for ofte og kantene av bladene vil bli brun. Bruk Vining philodendrons i hengende kurver eller som bunndekke for store potte trær. Bruk selv overskriften philodendrons som aksent planter i store boarealer; mange selv overskriften philodendron varianter slutt vokse for stor for små til mellomstore private hjem.

Klatring Varianter


Heartleaf Philodendron (P. scandens) er kanskje den mest dyrket Philodendron variasjon. Sine 2- til 4-tommers hjerteformede bladene er mørk grønn. De tørkes over sidene av hengende kurver eller klatre mosegrodde "totem" polene.

Bladene av felles heartleaf Philodendron (P. scandens f. Oxycardium) er bronse når de først dukker opp. Den har også en broket utvalg kalt variegatum. Velvet Philodendron (P. scandens f. Micans) har bronse, fløyel tekstur blader med rødbrune under.

Fele blad (P. panduriforme) har fele-formet, olivengrønne, læraktige blader som vokser 12-18 inches lang. Blå fiddleleaf er en rekke P. panduriforme med tett linjeavstand, blå-grå, voksaktig blader. Splash Gordon variasjon er spraglete med krem ​​sprut på bladene.

Selv HEADING varianter


Selv overskriften varianter av Philodendron danne en basal krone, som bladene dukker opp på lange, stammer sprø. De utvikler seg til store, buskete planter mye brukt i store områder i offentlige bygg. Treet Philodendron (P. bipinnatifidum) har opp til tre-fot lange, mørke grønne blader med uregelmessige spaltene. Flere sorter med unikt farget løvverk er tilgjengelig, inkluderer svart kardinal og smaragd prins.

Kolben Philodendron (P. martianum) danner en betydelig basal rosett med 2- til 3-fot lange blader av medium grønt. Den dyrkes i jord i dyrking, men kan vokse som en epiphyte på tre grener i sin hjemlandet Brasil.

Faux philodendrons


Split-blad Philodendron (Monstera deliciosa) er også kjent som den sveitsiske osten anlegget. Bladene dukker liten og rund, men raskt begynne å splitte langs årer. De karakteristiske splittelser vises ikke på anlegget hvis den ikke får nok lys. Den har en tre-lignende vekst vane.

Djevelens eføy, også kalt pothos (Scindapsus aureus), kalles ofte en Philodendron, først og fremst på grunn av sine hjerteformede blader og vining vekst vane. Pothos har spettet eller spraglete blader, vanligvis hvit eller krem ​​på lyse chartreuse-grønne. Dens vekst vane er lik vanlig Philodendron.

Dyrking tips


Vokse alle varianter av Philodendron ut av direkte sol i indirekte lys, for eksempel en sør vindu filtrert av en gardin, en østvendt vindu eller en vestvendt vindu med beskyttelse fra den varme ettermiddagssolen. De trives best i klarere lys, men når dyrket i lavere lysforhold, bremser deres vekst. Den langsomme veksten gjør dem til et godt valg når dekorere, spesielt for offentlige rom.

La jorda tørke ut litt mellom vanning, deretter vanne dem grundig, men ikke mette jord. Mate Philodendron hver tre-fire måneder med balansert, vannløselig potteplante gjødsel. Plante inn i en større pott når sine røtter fylle den eksisterende plass; vokser ikke dem potbound. Repot Philodendron inn i en litt større pott å bruke all-formål, innendørs plantejord.