Hovudside

Eukalyptustrær i Louisiana

by Walther

Native til Australia og Tasmania, de fleste eukalyptustrær vokser i tørre, kjølig klima, men noen tåler de ulike klima i sentrale og nordlige Louisiana, hvor klimaet er våtere, mer enn det fuktige klimaet i det sørlige Louisiana. Eukalyptustrær låne deres duft til stearinlys og potpourris. Grenene på treet blir ofte brukt i blomsteroppsatser.

Snø Gum


Den korteste eucalyptus treet er snøen gum (Eucalyptus niphophila). Snø gummitrær vokse til en høyde på 20 meter. Snø gummitrær tåler en temperatur på 0 grader F, noe som gjør det til et ideelt tre for Louisiana, langt nord, inkludert Shreveport. Selv om treet er mindre i høyde, snø gummitrær har en sjenerøs spredningen av opp til 25 fot, med røde grener og lanse-formede, sølv-blå blader. I løpet av sommeren, snø gummitrær har kremfargede blomster som blir avløst av frøkapsler.

Cider Gum


Cider tyggegummi treet (Eucalyptus gunnii) er den mest hardføre av eukalyptustrær. Den kan håndtere temperaturer til 5 grader F, noe som gjør det til et ideelt tre å plante i de nordlige områdene av Louisiana, inkludert Bossier City og Monroe, der temperaturen tidvis dyppe som lav. Cider gummitrær vokse til høyder på 70 fot, med grønn-blå løvverk som blir mørk grønn som treet aldre. Små hvite blomster vises på treet i sommer.

Silver Dollar Gum


Silver dollar gum (Eucalyptus polyanthemos) vokser til høyder på 50 meter og tåler temperaturer som faller så lavt som 14 grader F. Dette eukalyptustre er hardfør i de sentrale områdene av Louisiana, inkludert Alexandria. Unge slanke sølv dollar gummitrær har grå-grønne blader som skifter til en mørkere grønn, lanse-formede blad ved forfall. I løpet av våren og forsommeren, sølv dollar gummitrær har små hvite blomster.