Hovudside

Hvordan å pode Citrus Frukttrær

by Walther

Hvordan å pode Citrus Frukttrær

Pode sitrustrær innebærer å fjerne en gren fra en moden og sunn sitrus treet og feste gren til en annen sitrus treet. Når grenene kombineres, vil nye skudd vokse. Disse nye skuddene tillate ulike sitrusfrukter å vokse fra det samme treet. En vellykket podet sitrus treet vil vokse podet materialet som om det har alltid vært en del av treet.

Bruksanvisning


•  Finn en stilk eller gren som er ¼- til ½-tommers tykke og 5 til 6 inches lang fra en sunn og moden sitrus treet. Fjern dette stykket, som kalles en ætling, med en pode kniv i løpet av vinteren på det stedet hvor stammen festes til blad bladstilken, og legg den i kjøleskapet innpakket i fuktig tørkepapir slik at det fortsatt frisk.

•  Velg grenene på treet som du ønsker å pode som er ½ til ¾ tommer i diameter i løpet av våren. Plasseringen på grenen må beskyttes fra det sørlige og vestlige sollyset slik at knoppen ikke blir brent.

•  Skjær en 1 ½ tommers vertikalt snitt med en pode kniv i området som du kommer til å pode. Lag en annen 1 ½ tommers kutt krysset bunnen av linjen, slik at du har et kutt som ser ut som en opp-ned "T."

•  Skjær ætling tre med en horisontal kutt over knoppen stick ¾ tomme over knoppen. Lag en annen cut ¾ tomme under kutt som møter opp med den horisontale kutt. Ta av tre som inneholder fødselen ved å løfte det med bladet petiole å unngå forurensning.

•  Skrell bark tilbake på opp-ned "T" cut. Skyv knopp inne kuttet. Skyv knopp ned på toppen av "T" mot bunnen slik at den står stødig. Knoppen må være plassert slik at den vokser i samme retning som grenen.

•  Pakk pode med spirende tape. Strekke det tett og godt. Knoppen og blad petiole vil titte ut fra bak pode, men ingenting annet må vise gjennom.

•  Fjern wrap etter tre til fire uker. Knoppen vil slå inn i en skyte hvis du har en vellykket pode.