Hovudside

Best Urter for en urtehage

by Walther

Best Urter for en urtehage

Når det gjelder å velge de riktige urter til anlegget i en urtehage, bør de endelige beslutninger fattes på grunnlag av hvordan urtene vil bli brukt. Urter har en rekke bruksområder, fra å øke smaken av mat og drikke til de medisinske fordeler at visse egenskaper av anlegget gir. Mange håndverkere inkluderer urter i sine hjem innredning personlige gaver. Andre gartnere inkluderer en urtehage kun basert attraktivitet bladene og blomstrer og den subtile aroma de avgir.

Kulinariske urter


Kulinariske urtehager er planlagt rundt urter som kokken bruker mest. Avhengig av stilen av mat som kommer ut av kjøkkenet, kan de beste valgene for denne type hage variere sterkt.

De mest populære matlaging urter omfatter rosmarin, gressløk, basilikum, oregano, persille, timian og salvie. Mint er en urt som er mye brukt, men det skal aldri være plantet direkte i urtehagen. Plante mynte i en container fordi det er invasiv og kan snart choke ut de andre urter.

Medisinske urter


En enkelt urt har egenskaper som kan lette en rekke symptomer, så en medisinsk urt hage trenger ikke å være stor for å gi lindring for en og annen mindre ubehag. Kamille er en favoritt på grunn av sin avslappende egenskaper, og fordi den subtile smaks gjør en god, grunnleggende te å kombinere med andre urter. Echinacea, eller coneflower, øker immunforsvaret og brukes til å behandle betennelse.

Aromatiske urter


Timian, rosmarin, mynte, lavendel og duftende geranium er favoritter av gartnere som velger å plante en urtehage basert på duft. De aromatiske egenskapene til disse plantene kan gi glede om borekaks blir tørket eller brukes fersk. Tørket, kan de brukes i potpourris eller poser til duft garderoben. Oljer av disse aromatiske planter kan være hentet fra ferske borekaks hvis de får lov til å suge i carrier oljer.

Urter for Håndverk


Håndverkere velge sine favoritt urter av mange grunner. Noen håndverkere bruker rosmarin på grunn av sin eviggrønne kvister, samt det faktum at duften av både tørket og frisk urt er så behagelig for mange. Andre håndverkere favorisere urter som bee balsam og gressløk grunn av attraktivitet av blomster. Duftende puter, kranser og tørkede buketter ofte inkluderer skatter fra urtehagen.